Michal Koštuřík
20. ledna 2017 • 09:52

Zlín kvůli Vukadinovičovi povyrostl, teď potřebuje psychologa

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
SESTŘIH: Florida - Boston 1:5. Zacha dvěma asistencemi přispěl ke kanonádě, Pastrňák nahrával jednou
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to historický okamžik. Nikdy v minulosti by si provinční Zlín nedovolil nevzít takový ranec, šéf Zdeněk Červenka by po něm s chutí chňapl. Nyní zavrtěl hlavou a patnáct milionů korun ze Slavie za (už) šestadvacetiletého Vukadina Vukadinoviče s díky odmítl. Průlomový krok.



Myslím, že k tomu rozhodnutí nepotřeboval bodrý moravský chlapík ani tradiční meditační procházku kolem luhačovické přehrady, kde si každý den čistí hlavu. Víceméně jasno měl už ve středu večer cestou z Prahy. Zavolal to trenérovi, členům představenstva. Všichni mu verdikt souhlasně odkývali.

Svolávat na tohle představenstvo? Ve Zlíně to chodí jinak…

Kyselý obličej má ale samotný hráč. Nevěřte tomu, že je s celou situací psychicky srovnaný. Zatím není… Ještě dá práci dostat ho tam, kde klub své eso nutně potřebuje mít. Vukadinovič toužil jít do Slavie, hrát na jaře o titul, vydělávat velké peníze.

Zlín ukázal ekonomickou sílu a chvályhodné sportovní ambice. Už není tak malý, za podzim vyrostl. Aby však smělé cíle naplnil, potřebuje mít na hřišti stoprocentně namotivovanou hvězdu. To je teď nová výzva pro všechny lidi kolem týmu. Jinak by mohli v Baťově městě včerejšího kurážného kroku za pár měsíců litovat.

Pro ligu je neuskutečněný transfer nejlépe hodnoceného hráče soutěže dobrou zprávou. Zlín nevyklízí pozice, naopak chce minimálně udržet stávající čtvrtou příčku a tlačit na vedoucí trio. Zda je to reálná vize, o tom do značné míry rozhodne Vukadinovičovo mentální nastavení.

VIDEOBLOG: Slavia se nemusí hroutit, Vukadinovič ještě může Zlínu pomoct
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud