Michal Koštuřík
20. srpna 2018 • 21:31

Sigma se ocitla v lize pod tlakem. Poradí se teď Jílek s Páníkem?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ostravský kouč Bohumil Páník se s tím rval loni na podzim, tehdy na lavičce Zlína. Z přeletů na zápasy základní skupiny Evropské ligy se vracel s rozbitým, vyšťaveným týmem, který tři dny nato skočil zpátky do ligy. V ní musel honit body a měl s tím velké problémy. Hráči těžko přepínali v hlavě i v těle, v podstatě se nezastavili. V hektických časech ani nebyl prostor vytvořit partu, soudržný tým.



Trenér točil třináct čtrnáct hráčů, byť jich měl v kádru pětadvacet. Věřil svým vyvoleným. Obával se, že náhradníci je nedokážou zastoupit. Honil zkrátka dva zajíce v úzké rojnici. Nebylo překvapení, že mu utekli. Klub se učil za pochodu.

Podobně jedná olomoucký Václav Jílek. Ten má navíc k dispozici daleko užší kádr než Páník ve Zlíně. K tomu Sigma zatím prochází jen předkoly, její pokladna nepraská pod tíhou 70 milionů jako před rokem ta zlínská. Není možnost operativně nakoupit posily za velké peníze, nadupat lavičku.

Hanácká cesta Evropou se pravděpodobně za devět dnů zastaví na gigantu s logem FC Sevilla. Klidně se to může vyvinout tak, že bude Olomouc záhy bez pohárů a v lize po šestém kole (v pondělí ji čeká venku Jablonec) se třemi body na kontě. Ze svátečních evropských bitev spadne rovnou do války o přežití na tuzemské scéně. I když na konec tabulky samozřejmě nepatří, čeká Housku a spol. perný zbytek podzimu.

Tohle nebezpečí si velmi dobře uvědomuje i Páník, který si dnes po zápase na Andrově stadionu na loňskou zkušenost vzpomněl. A do duše svého kolegy Jílka se dokáže vcítit. „Po Seville bude mít Sigma před Jabloncem jen dva dny volna. Na to pozor. Fakt to není jednoduché,“ varoval ostravský kouč Hanáky před vražedným programem. O generaci mladší Jílek za ním může přijít pro radu.

Pokud se stane malý fotbalový zázrak a Sigma přes španělský velkoklub postoupí do skupinové fáze, musí okamžitě kádr nabušit kvalitou. Pak už se to vyplatí.

SESTŘIH: Olomouc - Baník 1:4. Show i bez Baroše, Diop oslnil hattrickem
Video se připravuje ...

Jemelka: V obraně se musíme vzpamatovat. Je potřeba se před Sevillou zvednout psychicky
Video se připravuje ...

Fillo po skalpu Sigmy: Jsem rád, že mi to tam spadlo. Výkon byl hodně kvalitní
Video se připravuje ...

Parádní Diopovo představení. Podívejte se na jeho hattrick a skvělý výkon proti Sigmě
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud