Michal Koštuřík
1. srpna 2019 • 22:08

Polepšení fanoušci Jablonce. Vydrží jim to po vyřazení do příští neděle?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přijdou, nepřijdou? A zase budou nadávat, rozdmýchávat v hledišti negativní náladu? Fanoušci Jablonce byli před odvetou 2. předkola Evropské ligy s Pjunikem Jerevan velké téma. V celém Česku.



Čekalo se, jak zareagují na kritiku trenéra Petra Rady po nedělní lize se Slováckem (6:0). Dá říct, že zabrala. Byl to vlastně od zkušeného kouče nechtěně skvělý marketingový tah. Zadarmo. Nebyly potřeba žádné poutáky, reklamní spoty, inzeráty v novinách. Rada si postěžoval, pohrozil odchodem z klubu a nálada se najednou otočila. Na Střelnici panovala uvolněná, pozitivní nálada. Od začátku až do špatného konce.

Nežádoucí výkřiky z tribun vymizely, navíc lidí dorazilo víc než obvykle. Asi pochopili, že je každý duel v Evropské lize pro město svátek, bez ohledu na atraktivitu soupeře a výsledek. Ohlášených 3675 diváků není žádná pecka, nicméně atmosféra byla zdravá a tým musel cítit v zádech podporu. Do posledního útoku. Nadávalo se jen na UEFA a na rozhodčí. „Lidi fandili, hnali nás až do konce,“ potěšilo Radu.

Jenže… Očekávaná odměna v podobě souboje s anglickým Wolverhamptonem Wanderers nepřišla. A to hodně bolí. Teď se ukáže, jestli to příznivci zeleno-bílých barev mysleli s podporou klubu upřímně. Už příští týden proti Opavě.

Pokud se vrátí k negativismu, upřímný Rada se určitě znova ozve. A třeba pak opravdu vezme tašku a půjde.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud