Michal Koštuřík
8. srpna 2020 • 17:07

Byznys Slavie s Libercem škodí lize. Mistr by měl mít větší koule

Vstoupit do diskuse
44
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Regulérnost FORTUNA:LIGY neohrožuje jen zákeřný virus COVID-19. Na scéně se objevil nový „nepřítel“. Vyloupl se přímo v srdci soutěže. Živé tržiště na trase Liberec-Slavia má vysoce negativní dopad na zdravou soutěživost mezi týmy. S troškou nadsázky: mistr z Edenu si ještě před sezonou obratně zařídil šest bodů z partií se silným severočeským klubem. Dřív velkým rivalem, ze kterého měl respekt. Nejspíš ho pořád má, proto ho oslabuje. Ne tím, že od něj zběsile nakupuje hráče. To je v pořádku.



Protinázor Martina Vaita: Hostování slávistů v Liberci českému fotbalu i pomáhá>>>

Byznys s hostováním na liberecké adrese už úplně košer není. Do týmu kouče Pavla Hoftycha poslala Slavia (zatím) pět kvalitních hráčů. Přijde na vzájemný zápas a Beran, Jugas, Júsuf, Tijani, Matoušek nebudou moct nastoupit. Vsadíte si na bodový úspěch Slovanu? Já určitě ne.

Bitva, která donedávna patřila k vrcholům sezony, se stane selankou. Takřka půlku základní sestavy může Hoftych před prestižním soubojem s tuzemským velkoklubem odškrtnout. Slavia si šikovně umetá cestičku k důležitým ziskům a zároveň posiluje Liberec pro souboje s jejími největšími konkurenty. Pro účastníka Evropské ligy se tak stávají prioritou duely se Spartou, Plzní, Jabloncem… Na šampiona se půjde s náhradníky. Slavia se tetelí, jak to vykoumala. Nejdřív vezme z Liberce klíčové hráče a pěti dalším pak zakáže proti ní nastoupit. Dvojitý sichr…

Máte z toho všeho dobrý pocit? Věřte, že v zákulisí tohle téma silně rezonuje. Nůžky, které se i díky tomuto byznysu mezi kluby čím dál rozevírají, ubírají lize na atraktivnosti a napětí. V minulém ročníku si takto Slavia „jistila“ úspěch proti Jablonci, nyní se jí hodí spolupráce s jeho sousedem.

Michal Beran přestoupil do Slavie
Michal Beran přestoupil do Slavie

Přitom v nedávné minulosti to byl právě sešívaný klub, který se holedbal tím, že svým hráčům na hostování ve startu nebrání. Dnes se asi bojí, že ji 28. člen jejího kádru porazí… Smutné.

Navíc tím brzdí dotyčné borce, kteří se mohli při přímé konfrontaci ukázat a říct si o šanci v Edenu. Každý těžký zápas přece hráče posiluje, zlepšuje jeho výkonnost. A Slavii dává nové informace. Hrajte, ukažte, že jsme se ve vás mýlili… Jenže takhle zeširoka se bohužel v Česku na věc nikdo nedívá. Ani ten, kdo by měl být ostatním vzorem a ukazovat směr kupředu. Podstatné je přece získat v sobotu tři body a ideálně za co nejmenší námahu, že?  

Mám za to, že velký klub by měl mít větší „koule“ a zdravé sebevědomí. Radovat se z triumfu nad sokem, jehož předem papírově oslabím? To není úplně sportovní. Nová sezona bude těmito móresy bohatých trpět.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

FC Slovan Liberec Vše o klubu ZDE

 

Vstoupit do diskuse
44
Články odjinud


Články odjinud