Michal Koštuřík
4. září 2020 • 22:36

Reklama na ticho. A pro Tvrdíka. Má teď reprezentace vůbec smysl?

Vstoupit do diskuse
18
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

KOMENTÁŘ MICHALA KOŠTUŘÍKA | „Výberové ticho so zárukou, získa ho, kto príde skôr.“ Slavný song skupiny Team vítal hráče Slovenska a Česka na smutně prázdném stadionu na Tehelném poli v zápase Ligy národů. Reklama na ticho, to sedělo dokonale. Notovat si hity neměl kdo. Jedině novináři či hráči, kteří těžko mohli udržet za těchto okolností stoprocentní koncentraci. Nejsou roboti, chtějí hrát před diváky. Poslouchat jejich chorály, potlesk i nadávky. Toto je pro ně přirozené pracovní prostředí.



Bez publika nemělo prestižní derby obvyklé grády. Než si člověk zvykl, přišlo mu to až šílené a říkal si: „Proč tohle proboha?!“ Hráči za to nemohli. Tady nejde o úroveň hry, ta ostatně nebyla vůbec zlá. Nýbrž o všechno kolem.

I klubové přáteláky v mrazu mívají větší šmrnc. Máte aspoň pocit, že je to opravdový fotbal. Už proto, že ho zpoza klandru sleduje pár desítek zvědavců, kteří nemají na obličeji roušku, mohou se svobodně pohybovat podél hřiště a kibicovat. To je fotbal, kus jeho podstaty.

Jaký mají dnes, za přísných restrikcí ze strany UEFA, reprezentační zápasy smysl? Za mě nicotný. Celé je to nedůstojné a hlavně nefotbalové. A navrch toho všeho samozvaný guru českého fotbalu Jaroslav Tvrdík. Boss Slavie šéfoval dění v nároďáku z Prahy.

Chvíli si hrál na předsedu FAČR, pak na trenéra, na novináře, na detektiva. Informoval, plánoval, hrozil. Neškodilo by dodržovat určitá pravidla etiky. Někdy je toho fakt moc. Byť ta slova na papíře zní zejména fanouškům „sešívaných“ velmi libě.

Radost českých fotbalistů po brance do sítě Slovenska
Radost českých fotbalistů po brance do sítě Slovenska

Na druhou stranu, postoj tuzemských gigantů Slavie, Plzně a Sparty je logický. Stažení jejich hráčů z obav před nákazou dává před důležitými bitvami v Evropě smysl. Klubové zájmy mají nyní jednoznačně přednost. Liga národů se stala druhotřídní podívanou. Pro prázdné tribuny…

Přesto je třeba vrátit se k výkonu Šilhavého party. Byl nadějný, na úrovni. Možná až překvapivé vzhledem k tomu všemu, co se kolem týmu během týdne a ještě těsně před výkopem dělo. 

Góly

Domácí: 88. Schranz

Hosté: 48. Coufal, 53. Dočkal, 86. Krmenčík

Sestavy

Domácí: Greif – Pekarík, Štetina (32. Valjent), Škriniar, Gyömbér – Hrošovský, Lobotka – Kucka (C), Duda (17. Zreľák), Haraslín – Boženík (65. Schranz).

Hosté: Vaclík – Coufal, Čelůstka, Kalas, Bořil – Darida, Král – Masopust (86. Ševčík), Dočkal (C), Jankto (68. Provod) – Hložek (72. Krmenčík).

Náhradníci

Domácí: Rodák, Kuciak, Valjent, Šatka, Mihalík, Schranz, Bero, Zreľák, Niňaj, Sabo, Koscelník, Ďuriš

Hosté: Pavlenka, Hovorka, Brabec, Provod, Krmenčík, Ševčík, Kúdela, Kalvach, Matějů

Karty

Domácí: Boženík, Gyömbér, Kucka

Hosté: Darida

Rozhodčí

Treimanis – Gudermanis, Spasjonnikovs (všichni LVA)

Stadion

Národný futbalový štadión, Bratislava

Skupina 2

Z V R P Skóre B
1. Česko 6 4 0 2 9:5 12
2. Skotsko 6 3 1 2 5:4 10
3. Izrael 6 2 2 2 7:7 8
4. Slovensko 6 1 1 4 5:10 4

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Vstoupit do diskuse
18
Články odjinud


Články odjinud