Michal Koštuřík
9. října 2020 • 12:37

Trapná švejkovina kolem Kacetla: Díky, starostliví pánové z Pardubic!

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rychlé resumé. Hokejový svaz zkontumoval pondělní utkání Chance ligy mezi Přerovem a Vrchlabím (na ledě 2:3 po nájezdech) z důvodu neoprávněného startu Ondřeje Kacetla za domácí Zubry. Zkušený brankář je v klubu na střídavé starty z Komety, kam byl před sezonou uvolněn jako nepotřebný z Pardubic.



Ty si do smlouvy dvou extraligových klubů prosadily dovětek, že devětadvacetiletý Kacetl nesmí v první lize nastupovat proti Vrchlabí, což je partnerský klub Dynama. Brankář, ani zástupci Vrchlabí o této podmínce vůbec nevěděly. Nikdo nic neřešil. Všichni byli spokojení, že se vůbec hrálo.

Na celou věc upozornili svaz až další den zástupci Pardubic. Podle dostupných informací vše inicioval Ondřej Heřman, předseda představenstva klubu. Překvapeni byli všichni. Svaz neměl jinou šanci, než duel zkontumovat 5:0 ve prospěch hostů.    

Tuhle story si přečtete si jednou, podruhé, potřetí. A pořád vám běží hlavou: To má fakt v dnešní složité době někdo čas, energii a náladu řešit tyhle prkotiny?! Navíc v nesestupové sezoně, kdy hrají týmy typu Přerova a Vrchlabí prakticky bez tlaku.

V Pardubicích se asi nudí, když extraliga neběží dle schématu. Tak se rozhodli, že se zapojí do dění v první lize. Aspoň virtuálně. Aby bylo vidět, že furt makají naplno. Na všech frontách. Klást si za podmínku, aby jejich bývalý brankář a aktuální trojka Komety, nemohl v rámci střídavých startů nastoupit za Přerov speciálně proti Vrchlabí, to vymyslela jistě hlava pomazaná.

Byl to tak důmyslný krok, že překvapil i funkcionáře jejich farmy. Těm bohatě stačily dva body z Hané za sportovní výhru po nájezdech. Nakonec mají od stolu tři. A ani pořádně neví, jak k nim přišli.

Děkujeme, starostliví pánové z Pardubic! Tohle se vážně povedlo. Hezká česká švejkovina. Jen trošku trapná a zbytečná.

Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud