Michal Koštuřík
17. března 2021 • 13:13

Zábranského klíčový tah v předkole? Boss Komety změnil to, že nic nezměnil

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stálo to moře sil, nervů. Ale stálo to za to. Kometě. Jakkoliv miluje Libor Zábranský změny, rochní si v nečekaných rotacích útoků, nepravidelném střídání a vůbec jde s chutí proti proudu, nejlepší tah udělal brněnský kápo v předkole play off po druhém prohraném zápase. A to ten, že nic neudělal. Prostě nechal v brance intuitivně Karla Vejmelku a nezkoušel otočit sérii s Lukášem Klimešem. Byť se to nabízelo, čísla hrála s dvojkou a průběh předkola si žádal impulz do týmu. Pro Klimeše byla i většina fanoušků, veřejnost.



Pro Zábranského byl třebíčský rodák jedničkou v září, stejně jako v březnu. Slovu „důvěra“ dal obsah a čahoun s číslem 50 mu ji v dalších třech partiích splatil. Vejmelka dokázal sám sobě i okolí, že ve čtyřiadvaceti letech už pro roli prvního gólmana Komety dospěl. Byť v pátém duelu dostal laciný gól na 1:1, nesesypal se. Puky na něm držely, nelovil je po ledě jako hopíky.

Je fakt, že Vítkovice ho nedostaly pod trvalou palbu s maximální mírou nebezpečnosti. Ale za to on nemůže. Pro tým je podstatné, že s jistotou pokrýval střely od modré a nedovolil soupeři využít jedinou přesilovku. Na Třinec vyrazí ve čtvrtfinále hezky rozchytaný a sebevědomý.

Brněnský brankář Karel Vejmelka si musí dávat pozor na soupeře z Vítkovic
Brněnský brankář Karel Vejmelka si musí dávat pozor na soupeře z Vítkovic

Pokud by mohla být Kometa na některé pozici silnější než Oceláři, je to právě v bráně. Duo Vejmelka-Klimeš vypadá nabušeněji než Jakub Štěpánek s Ondřejem Kacetlem. Vždyť Kacetl rozjel sezonu v Brně jako trojka a klub se ho záhy s lehkým srdcem zbavil.

Rozjetý Vejmelka by měl mít minimálně v úvodu série navrch nad konkurenty. Hlavně díky Zábranského trpělivosti, důvěře a tvrdohlavosti. Chcete v brance Klimeše? Túdle, bude tam Vejmelka. Proč? Protože to chci a cítím.

Takhle občas působí tahy kouče a majitele klubu. Hlavou proti zdi, všem a všemu navzdory. V předkole mu jeden zásadní vyšel dokonale.

Kometa ještě může špatnou sezonu proměnit ve velký triumf. Zaťovič a spol. hrají i pro šéfa, který brzy jednu ze svých mnoha funkcí dobrovolně složí….

HC Kometa Brno Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud