Michal Koštuřík
21. března 2023 • 20:35

Větší (zatím) bere. Kometu limitují centimetry a nemá čas odjistit zbraň

Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

KOMENTÁŘ MICHALA KOŠTUŘÍKA | Těžší a těžší to bude mít Kometa proti Vítkovicím. Ve čtvrtfinále narazila na daleko větší kvalitu, než byla v předkole Mladá Boleslav. Při hře pět na pět má velký problém, větší část střídání patří soupeři. I proto, že jeho většina jeho útočníků je vyšší, robustnější, udělanější. Brňané doma padli 1:4 a v sérii prohrávají 1:2.



Typologie hraje ve vyrovnané sérii pro Holaňovu partu, která má perfektně sestavený tým na play off. Polovina brněnských forvardů je subtilních postav, což je při tvrdých soubojích a přetlačované u mantinelu logický limit. Rychlost Fleka či Koblížka v této fázi sezony tolik neplatí. Není na ni prostor. Možná tohle je ten detail, který může moravskou bitvu rozhodnout. 

Ve hře Komety vidíte to, co zdobilo v minulém ročníku České Budějovice, které měly taktéž na střídačce duo Patrik Martinec-Jaroslav Modrý. Důsledná defenziva, poctivá, dobře zorganizované vlastní pásmo. Právě tohle mužstvu dřív chybělo. V tomto směru došlo k jasnému posunu a díky němu se povedlo přelézt přes dynamickou, leč neefektivní „Bolku“.

Brnu schází klasická checking line. Trojice chlapů, kteří vám uberou kyslík, naštvou vás řečmi a nechají vás čuchnout ke své rukavici. Ve čtvrté lajně je jediný silový útočník, a to Tomáš Vincour. Ze sestavy už minule vypadl nadaný mladík Eduard Šalé. Proč? Žádná záhada, na takový hokej prostě ještě nemá svaly. Pokud někdo řekne, že klub v nepravý čas odstřelil jeden talent, zaťukejte si na čelo. Tady se nehraje o poukaz do cukrárny. Osmnáctiletý Šalé potřebuje vyspět, což přijde přirozeně s věkem. O nic jiného nejde.     

Teď je tady silnější sok než v předkole, vyšší úroveň zápasů a méně času na všechno. Vpředu sice má Kometa pár individualit, ale vyrovnanost pětek je na straně druhého celku základní části. Navíc si dává enormní pozor na fauly a nepouští protivníka, aby se chopil své nejsilnější zbraně. A když už Holík a spol. dostanou přesilovku, mají co dělat, aby se vůbec pevněji usadili v útočném pásmu a mohli rozehrát nacvičené kombinace. 

Vítkovice jsou skvěle připraveny. V brance, vzadu i vpředu. I tak může být tahle série ještě dlouhá. Až na maximum. 

Radegast HITparáda: Koch si skvěle našel Zbořila
Video se připravuje ...

HC Kometa Brno Vše o klubu ZDE

HC VÍTKOVICE RIDERA Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud