Michal Kvasnica
15. prosince 2018 • 22:07

Sigmo, nekupuj stopera. Silná dvojka ročníku 1995 to zvládne

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zimní přestupová priorita Olomouce? Jak přiznal sám na tiskovce její trenér Václav Jílek, rozhodně stoper. Dvojici Jan Štěrba, Jan Kotouč se přestalo věřit, a tak Sigma bude shánět zkušeného borce k jistému Václavu Jemelkovi.



I proto před měsícem na pár dní testovala srbského stopera Djordjeho Djuriče z Čukarički, navíc pokukuje po druholigových soupiskách a k tomu doufá, že někdo z české špičky jí někoho pustí na hostování.

Jenže proč se neřídit heslem „co je doma, to se počítá“?

Poslední dvě utkání (včera 0:0, proti Slovácku 1:0) totiž ukázala, že Hanáci mají ve svém středu chlapíka, který může palčivou pozici na záchranářské jaro nadobro vyřešit.

Lukáš Kalvach to sice neuslyší rád, neboť raději běhá v sestavě ještě o něco výš, ale troufám si tvrdit, že ze všech reálných olomouckých možností vyjde nakonec stejně úplně nejlíp.

Univerzální defenzivní voják, o kterého měla v létě zájem mistrovská Plzeň, splňuje všechny atributy potřebné k trvalému zpevnění děravého místa. Vyhrává souboje, disponuje konstruktivní rozehrávkou, nekomplikuje si situaci.

Že Kalvach není rychlý jako Uroš Radakovič, na kterého se na Andrově stadionu s láskou vzpomíná? O to lépe čte hru a elegantně tak předchází problémům.  „S Kalvim se mi hraje výborně,“ přiznal opět i Jemelka.

Takže: neztrácet čas metodou „pokus-omyl“ a na jaře vsadit, na to, co funguje. Tedy na kamarádské duo ze silného ročníku 1995. I za cenu toho, že pro změnu vznikne díra ve středu pole...

SESTŘIH: Baník - Olomouc 0:0. Stronati trefil břevno, ale Ostrava nezářila
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud