Michal Kvasnica
16. února 2019 • 22:44

Baroš vs. Kozák 2:0. Miniduel zvučných útočníků vyhrála ostravská legenda

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zápas Baníku s Libercem nebyl pouze důležitým soubojem o potvrzení účasti v nadstavbové skupině o titul, nabídl ještě jeden velmi zajímavý miniduel. A sice mezi útočníky. Na jedné straně legenda Milan Baroš, na druhé Libor Kozák, muž, který se v nejlepších letech po zdravotních problémech snaží dostat zpátky do formy. Pikantní je, že nechybělo moc a mohl se restartovat právě ve slezském kádru.



Na porovnání kanonýrů s reprezentačními a zahraničními zkušenostmi byla fotbalová veřejnost zvědavá. Resumé? Jasná výhra pro ostravského kapitána.

Baroš sice už není tak dynamický, v tom má Kozák logicky výhodu, což ukázal v několika nábězích. V klíčových okamžicích však „sedmadvacítka“ zase potvrdila, jak důležitá pro Baník stále je.

Že mu párkrát odskočí míč nebo si nepřesnou přihrávkou neporozumí se spoluhráči? To vše mu slezský celek rád odpustí, když se následně přimotá ke dvěma rozhodujícím akcím.

Gólová teč možná byla šťastná, ale nikoli náhodná. Stejně jako následný křížný pas, jenž krásně demonstroval, že Baroš má díky zkušenostem vynikající cit pro hru. Za takové vyřešení rychlého brejku by se nestyděli ani borci z renomovanějších soutěží.

SESTŘIH: Baník - Liberec 2:1. Ostrava překonala komplex a má první tři jarní body
Video se připravuje ...

V neposlední řadě pak přínos MB27 spočívá v extrémním vlivu na ostatní, což se ukázalo při poločasové motivační řeči. Tu potom podtrhl právě gólem a poloviční asistencí, čímž samozřejmě jeho aura z pohledu mladších spoluhráčů opět stoupla. Takových lídrů FORTUNA:LIGA příliš nemá.

A Kozák? Příliš vidět nebyl. Stopeři Baníku mu až na jednu situaci z první půle, kdy jim zaběhl za záda, ale špatně míč přebral, nedali šanci.

Férové je však přiznat, že Liberečtí jej v sobotu neuměli využít. Propojení s podhrotem Alešem Nešickým nefungovalo, stejně jako spolupráce s oběma kraji. Jelikož hraje Jakub Pešek s Romanem Potočným přes nohu a navádějí balon spíše na střed, centrů se Kozák nedočkal.

S Barošem ho tak tentokrát spojila pouze minulost v Aston Ville. Nikoli výkon.

Baník - Liberec: Kozák v dobré pozici střílel vysoko nad bránu
Video se připravuje ...

Baník - Liberec: Stronati si srazil míč do vlastní sítě, hosté snižují na 1:2!
Video se připravuje ...

Baník - Liberec: Diop po jednoduché akci a Nguyenově zaváhání zvyšuje na 2:0!
Video se připravuje ...

Baník - Liberec: Fillo s Barošovou tečí posílají Ostravu do vedení 1:0!
Video se připravuje ...

Baník - Liberec: Baroš vysunul Holzera, ten se netrefil mezi tři tyče
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud