Michal Kvasnica
5. ledna 2021 • 16:25

Kozel přišel do Baníku v těžké době. Musí zapomenout a plnit dva cíle

Vstoupit do diskuse
11
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Loňská zima v Baníku oproti této? Jako kdybyste porovnávali londýnské letiště Heathrow během posledních „normálních“ let se současným Mošnovem. Totální ruch, chaos, všichni na špičkách vs. klídek, prázdno, nic akutně k řešení. Zatímco před rokem ostravský klub přemýšlel, jakým směrem a s kterým trenérem se bude ubírat dál, dnes má tuto otázku vyřešenou. Proto by měl být nový rok 2021 ve všech ohledech lepší než ten (celosvětově) divný předchozí. Už žádné alibi a výmluvy.



Těžko mohl Luboš Kozel na Bazaly přijít v horší době než v té „koronavirové“: nucené pauzy, karantény, málo času na vzájemné poznávání a trénink, stopnuté soutěže dorostenců, bez fanoušků pak téměř žádný prostor k pochopení toho, co pro ně značka FCB historicky znamená. Nečekaných nepříjemností bylo ještě mnohem víc. To je holý fakt. Možná proto ta občasná podrážděnost.

Jenže realitou je i to, že COVID-19 existuje a bohužel asi bude i nadále, takže je třeba se s tím smířit a začít postupně naplňovat dílčí cíle, které byly při Kozlově inauguraci zmiňovány jím samým i vedením, které do chodu ambiciózní firmy pumpuje hodně peněz.

Anebo vám přijde, že se z Baníku stal onen svéráz s vlastním DNA, jak plánoval ředitel Michal Bělák? A že si aspoň u poloviny zápasů řeknete, že vás technický fotbal Slezanů bavil? Tohle by měl být záměr roku 2021.

FC Baník Ostrava Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
11
Články odjinud


Články odjinud