Michal Kvasnica
20. listopadu 2022 • 19:44

Smutný pohled na prázdné sedačky. Katar ukázal, jak „miluje“ fotbal

Vstoupit do diskuse
13
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Někdo si z toho dělal srandu, jiný měl obavy. Z toho, že rozhodčí půjdou Kataru na ruku podobně jako při házenkářském mistrovství světa. A když italský Daniele Orsato již ve třetí minutě po intervenci VAR rozporuplně neuznal Ekvádoru gól, fotbalový svět měl jasno: Je to tady.



Zaplaťpánbůh nebylo. Domácím, kteří chvílemi působili jako český druholigový mančaft, by nepomohla ani zřejmá tlačenka. Potvrdily se tak spíš prognózy těch, kteří tvrdili, že Katar bude na turnaji za otloukánka.

Za nazdárka. Za outsidery. Za komparz. Vyberte si.

Brzy to pochopili i katarští fanoušci, i když těžko říct, zda je tak vůbec nazývat. Po poločasové pauze už se totiž na svá místa nevrátilo několik tisíc lidí.

Hra sice byla mizerná a brankář Saad Al Sheeb působil až komicky, ale stav byl díky dvěma gólům Ennera Valencii pořád jen 0:2. Nic, co by nějaká standardka nedokázala zdramatizovat, byť hosté evidentně hráli údržbu na půl plynu.

Místní však nevěřili. Ani maličko. Během druhé půle postupně opouštěli svá místa tak, že v 85. minutě byl již stadion skoro prázdný. Žlutý kotel Ekvádorců a stovky, ne-li tisíc novinářů, plus červené sedačky.

Pohled na jinak nádherný stadion Al Bayt byl smutný. Nehodný formátu takové akce.

Spousta neúspěšných zájemců o vstupenky zůstala před branami luxusního stánku mrzutá. A pak vidíte, jak si šejkové od začátku hrají raději s mobily a po změně stran už ani nedorazí, protože je to nebaví...

Zájem o fotbal holt koupit nelze.

Otázkou je, jak bude návštěvnost vypadat v příštích dvou zápasech se Senegalem a Nizozemskem, když je jasné, že Katar o postup ze skupiny fakt bojovat nebude.

Řešení? Pakliže celkem dobře funguje burza s lístky pro „normální“ příznivce, měli by ji využit i místní, protože druhou polovinu úvodního duelu nelze nazvat jinak než ostudou.

Mimochodem, slyšeli jste v televizi, jak Ekvádorci skandovali „Queremos cerveza“? V překladu „My chceme pivo“?

Mají smůlu, přitom zrovna oni by si ho za sympatickou podporu zasloužili.

Vstoupit do diskuse
13
Články odjinud


Články odjinud