Miroslav Horák
18. ledna 2019 • 23:04

Jak vymáčknout Plekance? Půjčte mu Holíkovo komando

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jestliže se může Kometa o něco statného opřít v této sezoně, je to Holíkova úderka s křídly Zaťovičem a nejlepším nákupem široko daleko Muellerem. Nebýt vytrvalého ždímání elitního útoku a její nekolísající produktivity, Brno by na tom bylo zle nedobře, zvlášť když v tomto ročníku střídá gólmany jako Pardubice trenéry a navrch je další kousek (Marek Čiliak) podle všeho na cestě.



Ale ani s mimořádně sehranou a zlobivou trojkou si Kometa nemůže výskat, což je právě patrné z toho, že si kouč Zábranský nedovolí na první lajnu sáhnout. Holíkovo komando je zkrátka nedotknutelné, musí sbírat body každý večer, stůj co stůj. Nebo se o ně rvát.

I z toho důvodu, že Tomáš Plekanec setrvává v bezgólovém módu, v Ostravě zapsal desátý suchý duel, za drobné mrholení lze označit šest asistencí. Někdo namítne, že číslo 14 je přece defenzivní specialista. V NHL ano, ale to je přece jen jiný level, jednoznačné herní kvality 35letého veterána by měly stačit na občasný palebný zápis v české nejvyšší soutěži.

Jak docílit změny? Jelikož Martin Erat stále zůstává mimo sestavu, posloužit by mohla krátkodobá výměna s Petrem Holíkem. Povýšení mezi to nejlepší, co Kometa nabízí, by Plekance správně nakoplo, vylepšilo hokejovou náladu. Nehledě na to, že by si to jaksi zasloužil už jen tím, že si ze všech možných zájemců vybral právě mančaft pod Špilberkem.

Nebo se najde někdo, kde se domnívá, že by Holíkovým odchodem od Zaťoviče a Muellera první útok vybledl a přestal fungovat? Asi se tací najdou, v mých očích však Plekanec není horší než první centr, jeho hokejové IQ je natolik vysoké, že s tak dobrými hráči dokáže rychle navázat hokejovou chemii. A Holík může o něco zdvihnout zase druhou řadu. Mít v rukávu více variant není nikdy na škodu.

Ve Vítkovicích Plekancovi chybělo nejednou hrozně málo, aby střeleckou bídu roztrhal, to málo vězí v ještě lepších přihrávkách a vyladěnějších akcích z repertoáru Zaťoviče a Muellera. Při vší úctě k Alexi Malletovi, jenž prožívá velmi matné období a Janu Hruškovi, minule Vojtěchu Střondalovi.

Jasně, Kometa potřebuje sbírat body a kvanta získaných zařídila právě první řada, ale nejde na ni viset očima pořád. Dejte Plekancovi větší úkol, neprohloupíte. Holíkova sehraná rota kumšt neztratí.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud