Miroslav Horák
2. března 2019 • 14:05

Hloupá tradice pokračuje. Další zářez Boleslavi od sudích

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vinou chybných verdiktů přijdou o body, o klíčovou odměnu v boji o elitní extraligovou šestku, posléze obdrží omluvu od šéfa rozhodčích. A příště zase. V extralize se rodí poměrně hloupá tradice, záškuby sudích vůči týmu z Mladé Boleslavi.



Nikdo netvrdí, že tohle už nemůže být náhoda a že se v zákulisí upekla strategie poškozovat Bruslaře, aby se na její úkor radovali druzí. Asi ne.

Na druhou stranu, těžko se divit frustraci mužstva, trenérů a manažerů, kteří v posledních utkáních nepochopitelně nedostali honorář, na který měli nárok, protože si jej na bojišti vybojovali.

Naposledy se arbitři netrefili v pátek večer v Olomouci, kde dvojice hlavních Hejduk-Horák poškodila Boleslav neuznáním naprosto regulérní trefy Lukáše Žejdla v 58. minutě. Boleslavský útočník trefil gól na 2:2, ten však nebyl uznán kvůli údajnému nedovolenému bránění olomouckého brankáře. Hříšníkem měl být Martin Látal.

Ve skutečnosti gólman Lukáš povyjel z brankoviště, kde došlo ke kontaktu s Látalem, záběr ovšem dokazuje, že boleslavský útočník neměl nejmenší zájem protihráče rozhodit, spíš byl do jeho blízkosti natlačen obráncem Švrčkem. Namísto srovnání na 2:2 byl jako „bonus“ pro hosty Látal v čase 57:59 vyloučen. A bylo vymalováno.

S pomocí tohoto vadného verdiktu se Hanáci vyšvihli na šesté místo a Boleslavští se postupu znatelně oddálili. V konečném důsledku jde bohužel o výrazný zásah do regulérnosti soutěže, vydatná podpora hodně nervózní a vypjaté koncovky základní fáze extraligy.

Po krátkém čase je to další zářez, který si Bruslaři museli vyžrat. Před dvěma týdny Boleslav prohrála doma se Spartou 0:1 gólem Jiřího Smejkala v čase 59:14. Jednalo se o neregulérní branku, jeden ze sparťanů nedovoleně bránil v brankovišti, což následně oficiální cestou uznal i šéf komise rozhodčích Vladimír Šindler.

Mladá Boleslav - Sparta: Gól neplatí! Pražanům se ulevilo
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Být vše tak jak má být, konto Mladé Boleslavi mohlo být bohatší o dva až čtyři body. Což by dělalo na 99 procent jisté předkolo play off a garanci boje do poslední chvíle o čtvrtfinále.

Místo toho panuje v Boleslavi oprávněný vztek.

Ano, platí dokola omílané, že sudí chybují stejně jako hráči, jsou to jen lidé a pravdou je i to, že nejlepší tuzemští rozhodčí patří k evropské špičce.

Horší je, že někteří arbitři špatně vyhodnocují triviální záležitosti. A i to, že to jeden klub odnáší víc než ostatní.

Před play off horký námět pro Vladimíra Šindlera.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud