Ondřej Němec
29. června 2018 • 19:55

Zápas se třemi vítězi: Vémola je král, Kincl má charakter. A MMA stoupá dál

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výsledkově není co řešit, Karlos Vémola převálcoval Patrika Kincla na body. Kdo zápas viděl, nemůže ale nic vytýkat ani jednomu z hlavních aktérů. Oba předvedli perfektní výkon a srdce bojovníka. I přes vyhrocenou slovní bitvu, která duelu předcházela, si dokázali podat ruku a uznat kvalitu toho druhého. I díky tomu české MMA čtvrtečním galavečerem XFN 11 dokázalo, že má co nabídnout a stoupá stále výš.



Teď už je zbytečné pátrat po tom, kdo koho vyzval, a co se řeklo v rámci předzápasového trash talku. Duel Karlos Vémola vs. Patrik Kincl má svého vítěze. Ale dovolím si tvrdit, že nemá poraženého. Oba bojovníci předvedli skvělý, velmi aktivní zápas. Zprvu lehce váhavý, ale pak velmi razantní a nekompromisní.

Český terminátor uhájil pozici tuzemského krále MMA, navíc jako by se vysmál do tváře všem pochybovačům, kteří tvrdili, že neustojí souboj delší než jedno kolo. A slova o tom, že by vše mohlo být jinak, kdyby se jednalo o titulový zápas, tedy na pět kol, jsou opravdu zbytečná. Vémola zkrátka zůstává na trůnu a je jedno, jak těžké to pro něj bylo. Výsledek mluví za vše.

Kincl sice duel prohrál na body, přesto jej nepovažuji za poraženého. Svým pozápasovým projevem, v němž uznal kvality vítěze a přiznal, že se díky tomu dozvěděl, že na UFC ještě nemá, předvedl opravdu silný charakter.

Oba soupeři si nakonec podali ruce, výsledek je jasný, jde se dál čelit novým výzvám. A právě o tom jsou bojové sporty, když je dělají silné a zralé osobnosti. Ať už je slovní přestřelka před zápasem jakákoliv, o všem se rozhodne v kleci nebo ringu. Pak už je jakákoliv zášť a nevraživost zbytečná.

Smeknout je třeba i před dalšími hvězdami čtvrtečního galavečera. Snad nikomu nelze vytknout nesportovní chování, nebo nedostatečnou úroveň. Kdo navštívil podobnou akci poprvé, buď zjistil, že pro něj bojové sporty nejsou, nebo nebyl zklamán.

MMA v posledních letech prochází velmi rychlým, ale hlavně vzestupným vývojem. Galavečer XFN 11 toho byl důkazem. Bylo by samozřejmě možné hledat i nějaké nedostatky, jako na všem a vždy.

V základu se ale musí uznat, že právě smíšená bojová umění předvádí mezi českými sporty obrovský progres a stávají se pozvolna fenoménem. A jestli budou pokračovat touto cestou kultivace, nelze říct nic jiného, než: Jen tak dál!

SESTŘIH ZÁPASU: Podívejte se, jak Vémola dominoval a porazil Kincla
Video se připravuje ...

Kincl po prohře s Vémolou: Karlos mi ukázal mezery, na kterých musím zapracovat
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud