Ondřej Škvor
12. října 2012 • 21:47

Pane trenére Bílku, Darida patří do základní sestavy reprezentace!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

Uff, je to za námi, a to se šťastným koncem. Čeští fotbalisté porazili Maltu 3:1, což prostě museli. Byla to povinnost, jinak by bylo víc než zle. Co si dalšího si budeme pamatovat z utkání proti Maltě?



Že i za tuhle povinnost je potřeba zatleskat. I na trpaslíky se to musí umět, navíc Malta k těm echt outsiderům už úplně nepatří.

Že se konečně trefil Tomáš Pekhart. Trvalo mu to šestnáct zápasů a jeden poločas k tomu, ale přišlo to. Do budoucna se to může ukázat jako zatraceně důležitý moment.

Že tým podrželi fanoušci, i když se utkání nevyvíjelo úplně podle představ.

Ale taky to – protože na to negativní se nesmí zapomenout – že to byl zápas, jehož první poločas byl z české strany jedním z nejhorších představení, které jsem kdy u národního týmu viděl.

Nevadilo, že skončil 1:1. Chtěl jsem útočnou smršť, opakované naučené akce a z nich šance, střely, neustálé náběhy, prostě tlak, z něhož nefrnkne ani trpaslík. Nepřišlo takřka nic.

Myslím si, že kdyby nastoupil od začátku Vladimír Darida, vypadalo by to jinak.

Je to nejlepší varianta namísto zraněného Rosického. Umí dát finální i předfinální přihrávku, je správně drzý a sebevědomý, správně zvládá i obrannou fázi. Posledních dvacet minut, byť proti unavené Maltě, to potvrdilo.

Že je ještě mladý? No a? Když se podívám například na Plašilovu formu z posledních měsíců, nevidím důvod, proč do toho nejít.

Hned v úterý proti Bulharsku.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud