Pavel Bárta
Premium
11. září 2021 • 16:59

Mistr Krejčí a český Gordie. Jaký je mezi nimi rozdíl? Jágr ztrácí sympatie

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Další spoje ze zahraničí do Česka otevřela nová extraligová sezona, která – netradičně s patnácti týmy – právě začala. Hráče na výpomoc sháněli všichni, včetně klubů obvykle se pohybujících na spodku tabulky. Přispěl k tomu i návrat k přímému sestupu a baráži, jiní zbrojili z úplně opačných důvodů.



Nejzásadnější však bylo, že týmů je zkrátka moc a lidí málo. Před výkopem bylo na extraligových soupiskách dohromady 79 cizinců, tedy započteme-li rovněž hokejisty, kteří sice pocházejí odjinud, ale strávili v Česku tři sezony v kuse, a statut krajánků se na ně tudíž nevztahuje. Včetně importů na střídavý start by byl na druhé straně počet ještě vyšší.

Diváci se zase můžou vrátit do hledišť, mezi všehochutí největších možných lákadel však vyčnívají dvě česká jména: David Krejčí a Jaromír Jágr. V prvním z nich získala Olomouc zbraň hromadného ničení a celá extraliga hvězdu, jaká v tuzemské soutěži dlouho nehrála. Při vší úctě ke všem ostatním, včetně Jágra s Tomášem Plekancem, kteří toho v NHL sehráli ještě víc než Krejčí, nebo Petera Muellera, nejlepšího cizince, jakého extraliga mohla uvítat.

Krejčí není povahou bavič ani kluk z plakátu, který by vykukoval z reklam, vystupoval v talkshow a zveřejňoval selfíčka z lesů, vod a strání. Nesnaží se na sebe při každé příležitosti upozorňovat, protože takový on prostě není a nemusí už nic dokazovat. Nepřišel si ani vydělat mrzký peníz, poněvadž to nepotřebuje, vrátit se chtěl především kvůli rodině.

Vysokou smlouvu nechal ležet v Bostonu, kam se třeba ještě vrátí. V Olomouci vzal údajně tolik, co by v některých jiných extraligových klubech nestačilo na

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud