Pavel Bárta
27. prosince 2021 • 09:50

Čísla nahrála vlastníkům. Hráči třeba záměrně dostali nepřesné informace

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejvíc strádají fanoušci. O zklamání mluví i sami hráči. Na olympiádu se těšili, na druhou stranu, za současné situace se mnohým hvězdám jet nechtělo. Kvůli stoupajícímu počtu nakažených dostali mimořádné vánoční prázdniny, následně bylo oznámeno, že je NHL do Pekingu nevyšle. Oddechli si však hlavně vlastníci klubů. Jako Eugene Melnyk, majitel Ottawa Senators, který dlouhodobě odmítal pouštět hokejisty na turnaj pod pěti kruhy.



„Nepřejete si, aby tam jeli a zranili se. Nás to stálo šanci vyhrát Stanley Cup. Nerad bych něco takového zažil znovu,“ připomněl po středečním oznámení NHL a NHLPA. Narážel na rok 2006, kdy se v prvním zápase zranil brankář Dominik Hašek. Ve čtyřiceti letech se vrátil do ligy po roční přestávce. Za Senators chytal 43 zápasů, stále patřil k nejlepším v lize. Po olympiádě v Turíně už za Ottawu nenastoupil. A tehdy nejlepší tým Východní konference skončil po druhém kole play off.

Kvůli rostoucím počtům nakažených šli v NHL do karantény celé týmy, 22. prosince se zastavila docela. Zatím do úterý. Už dřív se však začali ozývat hráči, zda je vhodné za daných podmínek do Číny jezdit. Třeba i záměrně obdrželi nepřesné informace o karanténních opatřeních během Her. Měli pak za to, že v případě nákazy musí strávit až pět týdnů v čínské izolaci. Přitom podle příruček, jež obdržely všechny národní olympijské výbory, to tak není.

Nikdo se nepozastavil nad tím, kde se svátek sportu koná, ale zda je to bezpečné. Zhoršující se situace nahrála vlastníkům klubů a nabídla se jako příhodná záminka. Největší zisky plynou ze vstupného. Po zrušení účasti NHL se odložené zápasy dají stihnout během původně plánované přestávky. Jen se neví, co bude dál. Nejnovější mutace čínského viru ještě nezastavila sportovní svět jako původní verze na jaře 2020. Ale IIHF už zrušila lednové turnaje. Olympiáda stále platí.

NHL podcast: Olympiáda bez zámořské elity! Co k rozhodnutí vedlo?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud