26. června 2018 • 21:53

Nigérie – Argentina 1:2. Vydřený postup, favorita zachránil Rojo

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Argentiny po výhře 2:1 nad Nigérií postoupili do osmifinále mistrovství světa. Zápas rozhodl až v 86. minutě Marcos Rojo. Díky němu obhájci stříbra obsadili druhé místo ve skupině D o bod právě před Nigérií a v sobotním osmifinále vyzvou Francii.



V Petrohradu poslal Argentinu do vedení ve 14. minutě kapitán Lionel Messi premiérovým zásahem na turnaji, v 51. minutě vyrovnal z penalty Victor Moses. Dramatický duel rozhodl těsně před koncem obránce Rojo. Jihoameričanům k postupu pomohli také vítězové skupiny Chorvati, kteří v souběžně hraném utkání zdolali Island 2:1.

Argentinci nastoupili v základní sestavě s pět změnami od minulé porážky s Chorvatskem (0:3). Na lavičce zůstali chybující brankář Caballero nebo útočník Agüero, reprezentační debut si odbyl gólman Armani.

Argentinci si v úvodu s obranou soupeře nevěděli rady, z prvního náznaku Tagliafico vypálil nepřesně. Na druhé straně ho napodobil Musa.

Ve 14. minutě už se mohli favorité radovat. Banega nákopem z poloviny hřiště našel Messiho a ten po výborném zpracování propálil brankáře Uzoha křížnou střelou. Jednatřicetiletý útočník dal na světových šampionátech šestý gól, na který čekal 662 minut. Ten předchozí zaznamenal před čtyřmi lety právě proti Nigérii.

Fotbalisté Argentiny slaví po výhře nad Nigérií postup do osmifinále mistrovství světa
Fotbalisté Argentiny slaví po výhře nad Nigérií postup do osmifinále mistrovství světa

Vicemistři světa působili lepším dojmem než v prvních dvou zápasech. Po půl hodině hry měl Messi blízko druhé brance, ale z přímého kopu trefil tyčku.

Do druhé půle Argentinci vstoupili hodně špatně. Mascherano při rohu stáhnul Baloguna a rozhodčí Cakir nařídil pro Nigérii pokutový kop, který v 51. minutě s přehledem proměnil Moses.

"Albiceleste" častěji drželi míč, ale nedokázali se dostat do souvislejšího tlaku. Pevná nigerijská obrana soupeři dlouho nedávala prakticky žádný prostor. Naopak po rychlé akci Afričanů pálil Ndidi nad břevno.

Argentincům pak hodně zatrnulo, protože Rojo v šestnáctce zahrál rukou, ale Cakir po zhlédnutí videa druhou penaltu pro Nigérii nenařídil. Na druhé straně Higuaín z dobré pozice přestřelil.

Nigerijský postupový sen se rozplynul v 86. minutě. Mercado našel centrem v pokutovém území nepokrytého Roja a stoper Manchesteru United se z voleje trefil přesně k tyči. Závěr už si Argentinci pohlídali a "Superorly" na MS porazili i v pátém utkání.

Góly

Domácí: 51. Moses

Hosté: 14. Messi, 86. Rojo

Sestavy

Domácí: Uzoho – Balogun, Troost-Ekong, Omeruo (90. Iwobi) – Moses, Etebo, Obi Mikel (C), Ndidi, Idowu – Musa (90+2. Nwankwo), Iheanacho (46. Ighalo).

Hosté: Armani – Mercado, Otamendi, Rojo, Tagliafico (80. Agüero) – E. Pérez (61. Pavón), Mascherano, Banega, Di María (72. Meza) – Messi (C), Higuaín.

Náhradníci

Domácí: Abdullahi, Akpeyi, Awaziem, Ebuehi, Echiejile, Ezenwa, Ighalo, Iwobi, Nwankwo, Onazi, Ogu, Obi

Hosté: Caballero, Guzmán, Acuňa, Ansaldi, Fazio, Salvio, Biglia, Lo Celso, Meza, Pavón, Agüero, Dybala

Karty

Domácí: Balogun, Obi Mikel

Hosté: Mascherano, Banega, Messi

Rozhodčí

Cakir – Duran, Ongun (vš. Turecko)

Stadion

Krestovsky stadion, Petrohrad

Podívejte se na rozpis play off MS 2018

Skupina D

Z V R P Skóre B
1. Chorvatsko 3 3 0 0 7:1 9
2. Argentina 3 1 1 1 3:5 4
3. Nigérie 3 1 0 2 3:4 3
4. Island 3 0 1 2 2:5 1

FAKTA MS: Argentina zachránila postup v posledních minutách, Maradona málem zkolaboval
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud