Pavel Ryšavý
17. května 2017 • 16:20

POLEMIKA: Vyškrtl se Mrázek ze čtvrtfinále? ANO. Je luxus nechat jistotu sedět

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dlouhodobě je Petr Mrázek asi nejlepší současný český brankář. Asi v budoucnu by zase jeho výkonnost měla stoupat, má potenciál se zařadit ke hvězdám NHL. Jenže tahle sezona v Detroitu nebyla zázračná a zázračný zatím není ani na šampionátu. Tohle je hlavní důvod, který ho pro mě diskvalifikuje pro čtvrtfinále.



Občas zataženo, občas oblačno, žádné nebe bez mráčků. Zápas se Švýcarskem to jenom podtrhl. Lacinější góly se na něj lepí víc, než by bylo zdrávo.

Pavel Francouz zatím působí naprosto opačně. Jednoduché puky za jeho záda nepadají, to on zařídil, že Česko porazilo Francii a Norsko. Když bylo týmu nejhůř, vytáhl potřebný klíčový zákrok. Jistota z něj září od haly až k Seině. Mrázek zápas, který by byl hlavně o něm, neměl.

Přišlo by mi jako velký luxus nechat brankáře, který má sebevědomí, formu a je neskutečně klidný, jenom na lavičce.

Věřím Francouzovi, že by čtvrtfinále zvládl a v týmu by to nenadělalo paseku, tím spíš, když se Mrázek nechová jako uražená hokynářka, nedělal by dusno. Včera po zápase na mě působil, že by v kabině klidně i dělal palačinky, aby tým zvítězil. Argument proti? Že tři silnější soupeře měl proti sobě Mrázek. Ale takhle trenéři rozhodili role předem. A teď musí rozhodnout. Petr, nebo Pavel?

Petr Mrázek v zápase se Švýcary nepředvedl úplně jistý výkon
Petr Mrázek v zápase se Švýcary nepředvedl úplně jistý výkon

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud