Pavel Ryšavý
8. ledna 2018 • 11:49

Měl by Jágr opustit NHL? ANO. Ať nekončí jako komparz

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Možná se najde nějaký klub, který by Jaromírem Jágrem chtěl vyšperkovat svoji sestavu. Jen si nedovedu představit, že by to v této chvíli bylo kvůli tomu, aby nějakou organizaci zvedal a mělo to smysl.



Už léto, kdy se týmy příliš nehrnuly do toho, aby ho podepsaly, ukázalo, jak o něm v zámoří smýšlejí. Je to jeden z nejúžasnějších hráčů, kteří téhle báječné hře vládli. Jenže už je to minulost.

Bylo by nedůstojné, aby odešel do organizací typu Buffala nebo Arizony, které by pro něj třeba nějakou roli našly, jenže bylo by to jenom o rekordu a nějakém doskákání do konce sezony. Sloužil by jen jako lákadlo, které prodá lístky a aspoň na chvíli vrátí fanouškům na tvář úsměv, že v bídném ročníku se loučila s kariérou legenda. Je velikán, někdejší eso.

POLEMIKA: Měl by Jágr skončit v NHL? Ne. Zaslouží si ještě jednu šanci

Jít jinam, kde ho při nejlepším čeká čtvrtá lajna s hráči, kteří sice fantasticky bruslí, ale to je tak všechno? Bez přesilovek? Nezasloužil by si takovou tečku, kdy se stane jen komparzistou.

Skvěle hrál v ofenzivní NHL, v té, kdy vládla defenzivní past středního pásma a metrákoví beci, nakonec se přizpůsobil i lize, která dávala akcent na rychlost. Jenže věk je veličina, se kterou si nedovede poradit nikdo na světě. Ani Jágr . Nastal čas říct sbohem, tuhle knihu zavázat a přijmout všechny velké pocty, které mu patří.

Je tady jedna jediná výjimka, která by ovšem všechno změnila. Pittsburgh. Ten by dával smysl.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud