Ondřej Kuchař
8. ledna 2018 • 11:48

Měl by Jágr skončit v NHL? NE. Zaslouží si ještě jednu šanci

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Takhle by legenda odcházet neměla. Jaromír Jágr navíc pořád není chlapem jen do počtu. Když byl v této sezoně v dresu Calgary na ledě, jeho přítomnost byla znát. Jasně, body scházely, ale kvůli těm ho kanadský klub nutně neangažoval. Velkou komplikací jsou však zranění. Z velké části za nimi může opravdu být počasí.



Jen si to vemte. Na Floridě si tak pochvaloval, že může na stadion jezdit v kabrioletu jen v šortkách a pantoflích. Počasí v Calgary? Minus 25 stupňů, sněhové závěje. Žádná velká hitparáda. Při vší úctě k Jágrovi , ne nadarmo se říká, že staré kosti potřebují teplo. Toho se v mrazivé provincii Alberta prostě nedočká. Věděl to, ale takové trable určitě nečekal.

Pokud se opravdu s klubem dohodne na ukončení spolupráce, stálo by za to, zkusit štěstí ještě někde jinde. Ne kvůli rekordu, ne kvůli penězům. Ale kvůli sobě. Jágr už nikomu nic dokazovat nemusí. Za svou kariéru už vyhrál, co se dalo. Sám však stále cítí, že má co nabídnout. Určitě nechce odcházet jako někdo nechtěný.

I proto ale musí případné nové zámořské angažmá dávat smysl. Pokud se bude opravdu dívat také na výšku rtuti na teploměrové škále, připadá v úvahu třeba Los Angeles, Anaheim nebo Vegas. Některý z manažerů o něj ale tak jako tak musí projevit zájem. Anebo může Jágr sám zvednout telefon a zavolat do Pittsburghu majiteli a bývalému parťákovi Lemieuxovi : „Mario, chceš mě?“

POLEMIKA: Měl by Jágr skončit v NHL? ANO. Ať nekončí jako komparz

Dny Jaromíra Jágra v Calgary jsou údajně u konce...
Dny Jaromíra Jágra v Calgary jsou údajně u konce...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud