Pavel Ryšavý
29. října 2020 • 14:56

Evropská hokejová tour už nudí. Nastala ideální doba pro změnu

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Turnaj Euro Hockey Tour má jednu výhodu. O turné čtyř zemí nemůžete říct, že by šlo o nejzbytečnější podnik v hokejovém kalendáři. Je tam i jeden horší. Akce jménem Euro Hockey Challenge, která se koná vždycky před MS, je ještě víc o ničem.



Co se týká zájmu, táhne ze čtyř evropských turnajů EHT vždycky hlavně jeden. Ten, který se hraje těsně před mistrovstvím světa a vůbec nezáleží, kde se koná. Jen už bývají k dispozici hráči z NHL a týmy jsou nadupané extrémní kvalitou. Ostatní? Z českého pohledu trochu zajímá jen ten nedělní zápas po obědě, kdy se hraje s Ruskem. Tam pořád ještě vnímáte nesmrtelnou rivalitu.

Jinak točení turnaje stejných zemí ve čtyřech státech už nudí. Ztratilo se zpestření typu, že do Ruska jezdil evropský výběr Kanady. Chybí setkání se Švýcary, brzy se sem dotlačí i Němci. Tohle kolečko si výhledově zaslouží update.

Tím spíš v téhle sezoně padá ta poslední nadupaná akce plná hvězd NHL před šampionátem. Ty teď nepřijedou vzhledem k plánování startu zámořské ligy na leden. Pro Česko může být tedy svátkem už teď Karjala Cup, protože sportovní kanály mají šanci z domácí scény vysílat živě maximálně koťáka, jak si hrají někde na stadionu s klubíčkem. Tohle bude opravdové, reálná akce. Konečně. Jen do budoucna má smysl celý formát Euro Hockey Tour překopat. Ať baví a je pestřejší. Teď je prostor všechno naplánovat.

Tomáš a Hynek Zohornovi se radují z trefy do prázdné branky na 3:1 proti Finsku
Tomáš a Hynek Zohornovi se radují z trefy do prázdné branky na 3:1 proti Finsku

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud