Pavel Ryšavý
13. prosince 2021 • 09:39

Čekalo se na první vážný problém. Je tady. Pět týdnů? Olympiáda se bortí

Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
VŠECHNA VIDEA ZDE

BLOG PAVLA RYŠAVÉHO | Covid dal, covid možná i vezme. Kdyby nebylo pandemie, škrtů v platech a nové dohody kolem prodloužení kolektivní smlouvy v NHL, majitelé by nejspíš nikdy nekývli, aby hráči směli vyrazit na olympiádu. Teď si ale turnaj nejspíš hráči sami odpískají. Čekalo se na první opravdu vážný problém. Je tady, hrozící pětitýdenní karanténa při pozitivním testu na koronavirus v Číně.



Zámořská liga pořád čeká na oficiální dokument, kde se dočte znění pravidel pro účast hokejistů na olympiádě. Pokud opravdu nikdo nehne s nařízením, že pozitivně testovaný účastník Her dostane dlouhodobý voucher na pobyt v Pekingu, vsadil bych, že olympiáda pro NHL padne. Můžete si dávat pozor, být celou dobu v bublině, nevystrkovat z ní nos. Ale nikdy nevíte, kdy se blbou náhodou můžete nakazit. Riziko ve vzduchu zkrátka je a ne úplně malé.

V pozitivním (ve výsledku negativním) případě by vás tedy mělo čekat pět týdnů na hotelu bez možnosti tréninku a ještě tisíce kilometrů od domova. Navíc by se vám zastavil v NHL plat a při návratu by vám chvíli trvalo, než se rozhýbete a začnete zase hrát na nějaké úrovni. „Děkujeme pěkně, pardon, ale nejedeme,“ taková reakce od hráčské asociace by bohužel měla logiku.

Kdo jede na olympiádu v individuálním sportu, riziko podstoupí. Přece jen se na Peking chystáte klidně několik let. S medailí přichází sláva i peníze. Hokejisté z NHL mají oboje. Ano, cítíte, jak moc by si chtěli zahrát silný mezinárodní turnaj. Ale riskovali by hodně, že ztratí víc, než mohou získat. Tím pádem, pokud nepřijde nějaká zásadní otočka, tak zbystřete příští víkend při sledování reprezentačního turnaje v Rusku. Může se z něj stát tvrdá nominační bitva.

Jak to vypadá v olympijském Pekingu: sníh jen na tratích
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
6
Články odjinud


Články odjinud