Pavel Ryšavý
27. března 2022 • 22:18

Když nemůžeš, přidej! Boleslav se v play off rozjela, Třinec je ale těžší kalibr

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

POZNÁMKA PAVLA RYŠAVÉHO | A pak, že nic nefunguje jen tak, že zmáčknete tlačítko a „ono to začne být lepší“. Mladá Boleslav ukázala, že tohle je pěkný nesmysl. Vybavíte si její základní část? Bída, velká. Od listopadu se jí stalo jen jednou, že vyhrála dvakrát v řadě. Vážně, jednou. Jinak počítala porážky, klub si lámal hlavu, kudy ven. Nervózní atmosféra vyústila i v odchod asistenta trenéra Pavla Patery.



Pak začne play off. Plzeň venku, Hradec venku. Boleslav jede dál, teď aby začali být nervózní v Třinci, co tahle parta, která jede v Zátopkově módu, že když nemůžete, máte přidat, dál vyvede.

Přidává. Kam až to půjde? Nikdo neví, což po druhém zápase série s úsměvem konstatoval kouč Radim Rulík. Možná i jeho překvapilo, jak moc se najednou zvedl výkonnostní standard jeho družiny. On má velkou zásluhu na celém boleslavském zázraku. V Boleslavi je tak trochu uklizený, ale podruhé za sebou dokázal tým, který nemá na soupisce úplně ty největší hvězdy, dostat do semifinále. To se počítá.

Třinec bude těžší kalibr než Hradec, protože narozdíl od něj nedělá chyby. Mounftield psychicky neustál, že se od něj najednou dost čeká. Třinec tohle moc dobře zná, šancí dát gól dostane Boleslav méně.

S Hradcem hrála opravdu znamenitě, nicméně, aby uspěla ještě jednou, potřebuje být lepší. Potřebuje mít lepší přesilovky a daleko víc potřebuje dostat ze Šťastného s Kotalou. Třeba se to ale taky zase spustí. Nějak samo. Jak po základní části, u Bolky nikdy nevíte.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud