Pavel Šťastný
9. února 2024 • 11:20

Trenére Hašku, odvahu... V lize jsou jména, Panák a spol. nad „cizinci“

Vstoupit do diskuse
7
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

KOMENTÁŘ PAVLA ŠŤASTNÉHO | Po konci Jaroslava Šilhavého se v národním týmu už naplno rozjela vláda Ivana Haška. Začala nová kapitola, hráči se vrátili na startovní čáru. Bez ohledu na to, jestli se jmenují Barák, Kušej, Hložek nebo Panák (kapitán Souček je jiný případ). Proto je potřeba na Strahově roztrhat staré seznamy a otevřít oči dokořán. Trenére, vždyť je z čeho vybírat, FORTUNA:LIGA zrovna začíná. Doručte i překvapení.



Při vší úctě, doufejme, že odzvonilo časům, kdy při nominaci stáli na špičkách Jaromír Zmrhal nebo Ondřej Čelůstka. Vždyť čtyřiatřicetiletý stoper figuroval mezi náhradníky ještě loni v září. V době, kdy po vleklém zranění a konci ve Spartě rozjel (i když slušně) štaci ve druhé turecké lize.

S ním se tehdy na záložní list protlačili Martin Frýdek ze švýcarské, Jakub Jugas z polské, Tomáš Petrášek z korejské či Aleš Matějů z druhé italské ligy. Ale Panák, hvězda českých trávníků, důvěru nedostal. Sparťanský stoper se protlačil aspoň do širšího kádru v dalších dvou nominacích.

Jistě, status hráče v zahraničí zní působivě, ale je absolutně k ničemu. Stronati a spol. nejsou na vyšším levelu než borci z Plzně nebo Slovácka a už vůbec ne z pražských „S“.

Anketa

Postoupí čeští fotbalisté na EURO 2024 ze skupiny?

ANO
NE

Navíc tuzemská soutěž roste. Slavia, Sparta i Viktoria dokazují, že domácí hráči nejsou v Evropě za otloukánky. Jen je potřeba zahodit staré poznámky a s otevřenýma očima se pořádně porozhlédnout. Na výběr je dost od Plzně až po Uherské Hradiště.

Vždyť zavzpomínejme, že nedávno se to vyplatilo. Kdo v posledním kvalifikačním zápase proti Moldavsku dal dva góly? Tomáš Chorý z Plzně. Kdo vstřelil první branku? David Douděra ze Slavie. Kdo nahradil Adama Hložka a výkonem hru oživil? Vasil Kušej z Mladé Boleslavi.

Nezalekli se toho. Přitom na šanci čekali dlouho…

Výhodou jim podobných může být fakt, že žádný hráč z české ligy nemůže jistojistě počítat s tím, že bude tahounem týmu na EURO v Německu. Nikdo z nich nemůže počítat s tím, že má nárok na desítky minut. Takže v případě, že turnaj prosedí jen na lavici, neurazí se. Šance si budou vážit.

Pane Hašku, seberte odvahu, zariskujte a překvapte nás aspoň jedním jménem. Panák, Šulc, Havlík a další, co na jaře vyletí, si říkají nejméně o lístek na herní kemp. A kdo ví, třeba půjde o trefu…

Vstoupit do diskuse
7
Články odjinud


Články odjinud