Petr Adam
15. prosince 2014 • 18:00

Vlastní gól po konci ligy? V Baníku si krizi způsobili úplně sami

Autor: Petr Adam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V nejvyšší soutěži jsou po podzimu oproti předpokladům překvapivě pátí. Ve způsobu, jakým na začátku zimní přestávky neuvěřitelně rychle vygradovali napětí v týmu, patří Baník Ostrava na dno ligy. Důkazem budiž prohlášení útočníka Milana Baroše, který velmi otevřeně kritizuje překvapivý konec angažmá trenéra Martina Svědíka.



Barošovo vyjádření jen podpořilo náladu mezi fanoušky, kteří se Svědíkovým odchodem jen těžko smiřují. Bývalá reprezentační hvězda navíc popřela, že by se na rozhodnutí jakkoliv podílela, což naznačoval klubový šéf Petr Šafarčík na páteční tiskové konferenci. To bude další argument, jenž příznivce Baníku popudí a vedení vystaví v jejich očích do ještě zápornějšího světla.

Šéfové Baníku nyní mají další vážný problém. Jak se postavit k Barošově kritice? Jen těžko uznají, že na slovech nejslavnějšího hráče v historii klubu je něco pravdy, to by si sami podkopli nohy.

Slabost by vedení ukázalo, i pokud by Barošova slova přešlo mlčením. Jen těžko můžete věřit ve vylepšení dosavadních výsledků, pokud se nejznámější tvář v kabině staví odmítavě k výměně na postu hlavního trenéra. Možná se tak rodí další příklad hořkého konce spolupráce podle téměř deset let starého vzoru, kdy Karel Poborský opustil Spartu poté, co odmítl metody trenéra Jaroslava Hřebíka.

Současná situace prostě nemá řešení, ze kterého by Baník vyšel silnější než dřív. Nejhorší na tom je, že si za ni populární klub může sám.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud