Radek Špryňar
27. prosince 2018 • 16:05

Schick může být pro AS důležitý. Snad to v Římě pochopili…

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zařídil penaltu, vstřelil vítězný gól. Takový byl účet Patrika Schicka ve středečním duelu proti Sassuolu, které AS vyhrálo 3:1. Český střelec se trefil poprvé od 11. listopadu, poprvé po osmi zápasech. I proto se začaly v minulých dnech rozjíždět spekulace o hostování, které by nejdražšímu hráči v historii římského klubu pomohlo překlenout suché období.



nedávném komentáři pro iSport.cz jsem se vyjádřil ve smyslu, že dočasný odchod na jinou adresu je pro Schicka jedinou možnou alternativou, jak získat ztracenou chuť do fotbalu. Jako hlavní důvod jsem označil především dlouhodobě individualistický způsob hry Říma a také křehkou důvěru trenéra Eusebia di Franceska k dvaadvacetiletému pokladu z Česka.

Stále si za svým názorem stojím, nicméně středeční večer na Stadiu Olimpiku ukázal, že ledy by se mohly prolomit.

Za prvé: Schick předvedl, že dovede být hráčem schopným dovést AS Řím k vítězství.

Za druhé: Schick ukázal povahu bojovníka, dravce i schopného střelce se zdravou sebedůvěrou.

Za třetí (a to je nejdůležitější): Mužstvo postupně zjišťuje, jakým způsobem se Schickem hrát, jak mu vyhovět, jak využívat jeho silných stránek, jak českého střelce dostávat do výhodných pozic a za to sklízet gólové benefity.

Jinak řečeno: snad poprvé v sezoně se snažila většina základní sestavy Římanů nechat sobeckost mimo bojiště a chovat se týmově. Ukázkou budiž první dva gólové momenty. Oba padly po milimetrově přesných pasech za obranu na nabíhajícího Schicka. Kdo viděl poslední duely italského týmu v Serii A, či v Lize mistrů, podobné akce by hledal marně.

Je tedy možné, že si český reprezentační útočník pomalu získává důvěru spoluhráčů. Pokud by se tak opravdu stalo, může se Schick cítit v Římě konečně šťastný a sportovně uspokojený.

Šlo však pouze o jeden zápas, o kapku v moři.

Do stoprocentní kondice se vrací Edin Džeko, konkurence na obsazení pozice jediného hrotového útočníka zase významně vzroste. Vzhledem k tomu, že Schickovi se v období „bez Džeka“ střelecky nevedlo, je pravděpodobné jeho opětovné usazení na lavičku.

Ale třeba ne. Pak by šlo o znamení, že v Římě pochopili, jak moc dovede být Patrik Schick pro tým důležitý.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud