Radek Špryňar
21. února 2019 • 22:45

Vrba je výjimečný stratég, ale s Limberským to hrubě netrefil

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za postup ze třetího místa skupiny Ligy mistrů byla Plzeň po zásluze vysoko oceněna. Výprask v Záhřebu – byť to bude znít krutě – však devalvuje její tažení pohárovou Evropou. Proč? Protože tak bezkrevný výkon si na mezinárodní scéně jednoduše nemůže dovolit. V takové fázi soutěže Evropské ligy se do očí bijící bezradnost tvrdě trestá.



Viktoria se až moc snadno nechala vystrčit z prvního kola vyřazovací fáze. V odvetě jí nefungovalo vůbec nic. Byla doslova sežrána zaživa. Přejeta šikovnějším, technicky preciznějším, dynamičtějším a rychlostně silnějším oponentem. Výsledek 3:0 je ještě k Viktorii milosrdný.

Problémových bodů v sestavě Plzně bylo hodně. Největším průšvihem ale byl chybující střed obrany.

Před odvetou v Záhřebu měl Pavel Vrba na výběr ze tří variant, jakým způsobem se vypořádat s absencí Romana Hubníka . Zvolil Davida Limberského , což je ukázalo jako chybné rozhodnutí. Vrba je stratég, výjimečný taktik, což v neděli dokumentoval při střetu se Slavií. Má cit na složení sestavy, málokdy se plete, většinou mu vyjdou i překvapivé a nečekané tahy.

Na Maksimiru se ale hrubě netrefil. Limberský svoji úlohu těžce nezvládl.

Až příliš na něm bylo znát, že na stoperu se objevil před více než dvěma lety. Přímo se podílel na dvou inkasovaných gólech, nepřesnému kolegovi Luďku Pernicovi nebyl oporou, ale spíš přítěží. V závěru dokonce inkasoval červenou kartu.

V plné nahotě se potvrdilo, že Roman Hubník je pro kompaktnost obrany Viktorie nenahraditelným prvkem. Asi by bylo troufalé vzhledem k jednoznačnému průběhu zápasu tvrdit, že s kapitánem v sestavě by Plzeň postoupila, leč určitě by měla mnohem větší naděje na úspěch.

Takhle musí skousnout bolestivé vyřazení. Vyřazení, které si však musí důkladně vyhodnotit. Protože její projev na Maksimiru zaváněl ošklivou ostudou.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud