Radek Špryňar
17. prosince 2019 • 13:20

Změna myšlení bolí. Machismus Slavie válcuje ligu, co chybí Spartě a Plzni?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvacet podzimních kol FORTUNA:LIGY je vyobrazeno v tabulce, zahrnuto ve statistikách. Co z ní (z nich) vyplývá? Že liga je paralyzována - s trochou nadsázky - machismem Slavie. Ona je jakýmsi předobrazem dokonalého muže, zosobněním čisté krásy, zároveň prototypem válečníka, který zvládne jakoukoli složitou situaci. Je sebevědomým vůdcem, je symbolem převodu myšlenek do praxe, je nositelem moderního přístupu ke sportu. Budí přehršle pozitivních (i negativních) emocí, mobilizuje davy, udává trend, rozdává radost.



A to je potřeba si uvědomit. Pochopit. Nejlépe okamžitě. A dívat se. Sledovat, brát si inspiraci, pídit se po tom, proč se v Edenu dělá fotbal způsobem, že v Lize mistrů jsou z ní paf mnohem slavnější značky.

Samozřejmě, může se střílet argumenty, že Slavia má s podporou čínských bambilionů v českých poměrech téměř neomezené možnosti. Ano, soudím, že se chová mnohdy rozmařile a že na to může v blízké budoucnosti doplatit.

Nicméně, stejné možnosti mají u sousedů na Letné, a po podzimu ztrácejí na první figuru pitoreskních jednadvacet bodů. Tudíž? V tom to asi úplně nebude.

V první řadě jde o způsob práce, o přesnost analýzy, o dělání správných rozhodnutí ve správném čase. To sportovní úsek Slavie zvládá s drobnými výhradami náramně.

Ještě výš ale stavím myšlenkový proces.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud