Radko Gudas
17. ledna 2017 • 12:17

Letos mi dává rady i Roman Hamrlík. Je to spolupráce k nezaplacení

Autor: Radko Gudas
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Minulý týden mě při zápasu ve Vancouveru nechali sedět. Tyhle věci se stávají. Všechno vždycky nevyjde, jak by si člověk přál. Uzdravil se Streit, máme tedy o dva beky navíc. Možná to souvisí i s tím, že po vítězné sérii přišla zase šňůra smolných zápasů. Hledá se co nejlepší složení obrany a někdo pokaždé musí vypadnout, dva obránci se nevejdou do základu. Když to potkalo mě, snažil jsem se to brát sportovně.



Svoje si řekl trenér i doktoři. Dál nemá cenu se v tom rýpat. Navíc na další utkání v Bostonu jsem se do sestavy vrátil. Tyhle věci nám sdělují většinou den před zápasem na tréninku, aby na to byli všichni připravení. Já sám to moc nehrotím, snažím se hrát svou hru, vím, co dokážu, co můžu a co ne. A podle toho se snažím řídit.

Kromě trestu nebo zranění mě něco takového potkalo naposledy v minulé sezoně, když jsem ve Philadelphii začínal. Seděl jsem dva zápasy, od té doby mě nic takového nepostihlo. Takže to teď bylo něco nového, na co nejsem dvakrát zvyklý a psychicky úplně připravený. Přišlo to dva zápasy poté, co mě vyhlásili první hvězdou zápasu proti Tampě. To se mi taky nestává často, myslím, že mě to potkalo dvakrát nebo třikrát, ještě když jsem hrál za Lightning. Tentokrát jsem jim dal gól.

Vletěl jsem do nahrávky jejich obránci, nejdřív to dával na střed Schennovi, který je přece jen trošku lepší střelec než já a měl lepší pozici. Minul, naštěstí pak gólman myslel, že mu to tam budu chtít šoupnout rovnou, a nestihl se přemístit. Objel jsem s pukem branku a uklidil mu to k tyči.

Jedním z důvodů, proč mám v téhle sezoně tolik bodů, je Roman Hamrlík . Skvělý hokejista, hrál dlouho NHL, ví, kdy a v čem poradit. Jsem strašně rád, že mi nabídl možnost spolupráce a že se mi věnuje. V kruzích kolem NHL mají všichni na všechny telefonní čísla, takže když na někoho chcete spojení, přes hráče ho seženete.

Roman mi zavolal před začátkem sezony, že by tohle chtěl vyzkoušet, že si myslí, že to je pro dobro věci. Mluvíme spolu po každém třetím, čtvrtém zápase, jeho rady mi můžou jedině pomoct. Tím, že jsme Češi, tak si i trošku víc rozumíme, jsem nadmíru spokojený. Jestli se ptáte, kolik si počítá, tak levnej není, to je jasný...

Ale na poměry má docela solidní nabídku, navíc myslím, že tohle není o penězích, nýbrž o tom hokejovém pokecu. Je k nezaplacení takhle si popovídat s legendou. K tomu bych se jinak vůbec nedostal. Podobně řeším skoro každý zápas ještě s tátou, a když se k tomu připojí Roman, získám pohled z více úhlů. Většinou se shodnou, občas mají každý jiný názor. Vylíčí mi, jaké se nabízejí možnosti řešení v určité situaci, já si udělám obrázek a ve finále záleží na mně, jak si v daný moment poradím na ledě.

Hodně tipů od Romana i od táty přenáším do své hry a jsem za to rád. Myslím, že pro každého, kdo se chce v hokeji zlepšovat, tohle není vůbec špatné. Ve Státech to dělají hráči běžně, myslím, že i u nás v týmu se pár takových najde. Snaží se posunout do dalších dimenzí a udržet se co nejdéle na vrcholu. Poslední víkend byl nabitý, teď následuje pět dní volna. Rodinka se vrátila z Čech, pojedeme na krátkou dovolenou na hory.

Malá Leontýnka měla svátek, těšil jsem se, až je uvidím. A až bude přestávka pro All-Star Game, zajedeme si do New Yorku. Před Vánoci jsme to s manželkou nějak nestihli, tak si všichni uděláme hezký víkend tam. Čtyři, pět dní chceme strávit společně. Od nás z týmu jede na Utkání hvězd jen Wayne Simmonds. Letos tam nebude žádný Čech. Myslím, že Kuba Voráček s Pastou měli slušnou šanci. Dopadlo to jinak, ovšem Voras těch pár dní klidu taky ocení.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud