Richard Šíma
29. listopadu 2015 • 16:00

Čtyři body? Výsledek diletantismu. Baník míří do druhé ligy

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle nemůže skončit jinak než pádem Baníku Ostrava do druhé ligy. Mužstvo, které v současné době ostravské dresy obléká, má úroveň průměrného druholigového celku. Což je pokrok, protože kádr, s jakým Baník do sezony vstupoval, a který dostal v generálce lekci od druholigové Karviné, byl ještě horší.



Možná se najde někdo, kdo bude poukazovat na smůlu, kterou Ostrava v posledních zápasech měla. Třeba proto, že neproměnila penaltu, třeba proto, že v předchozím utkání na Bohemians nastřelila tyč a hned z protiútoku dostala gól. Jenže ostravskému klubu se i tímto způsobem vracejí všechny přehmaty, kterých se dopustil.

Kádr z hráčů, které nikdo jiný nechtěl, jejichž výkonnost si nikdo z vedení Baníku náležitě neověřil, nemůže dosahovat jiných výsledků, než jakých jsme svědky. Miliony vynaložené za hráče typu Mišák, Lučič, Mondek a další, to je jednoduše platba za diletantskou práci, za kterou ale někdo paradoxně v Baníku naopak inkasuje výplatu.

Ano, ostravský klub se musel vypořádat s výpadky v rozpočtu, s nimiž dopředu nepočítal. Například pokud jde o výrazně zkrácené dotace z městské kasy. Nicméně do druhé ligy si svým počínáním pomáhá především sám.

CELÝ SESTŘIH: Ostrava - Jihlava 1:2. Kukec zahodil penaltu
Video se připravuje ...

Ostrava - Jihlava: Marek fauloval ve vápně Červenku. Následnou penaltu Davora Kukece ale Jan Hanuš skvěle vychytal
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud