Tomáš Podvín
2. dubna 2017 • 21:28

Slavia měla chtít v derby víc dominovat. Sparta ji tentokrát přechytračila

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

V nové pozici se necítili dobře. Fotbalisté Slavie šli do derby v roli favorita, ale jak přiznal i trenér Jaroslav Šilhavý, nezvládli jí. Na domácích bylo znát až příliš, že první myšlenkou nebylo soupeře přehrát a porazit, nýbrž neudělat chybu. Naopak Sparta přijela s chytrou taktikou a remíza pro ni musela být nakonec zklamáním.



Slavia měla trumfy před derby na své straně, ale využít je nedokázala. Místo aby se do soupeře v domácím prostředí zakousla a nutila ho k chybám, stáhla se dobrovolně do pasivní role. To, co ji v předchozích zápasech zdobilo, tedy účinná nátlaková hra, vůbec nepoužila.

Na slávistech byla hodně znát nervozita. Snad kromě vždy sebevědomého stopera Simona Deliho se nenašel hráč, který by se nebál vzít míč, vyvézt ho či obejít protihráče a založit akci. Snaha se domácím upřít nedala, ale nadstavba nepřišla. A to bylo, chtě nechtě, zklamáním.

Sparta také nehrála fotbal ála Barcelona. Ale na rozdíl od Slavie hlavně v prvním poločase mnohem lépe kombinovala a jakékoliv náznaky slávistických protiútoků rychle eliminovala. S favoritem si nic nezadala ani v důrazu, přitom to měla být hlavní zbraň Slavie.

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Sparta 1:1. Domácí spasila chybná penalta
Video se připravuje ...
 

Hosté hráli navíc velmi chytře. Tu trochu pocuchali nervy slávistům nenápadným zdržováním, tu zdravě přitvrdili. Chvíli domácí obraně nechali hodně času, ale za okamžik už je presovali. Všechno dirigoval kapitán David Lafata, který si uměl najít prostor mezi obranou a zálohou Slavie.

Pro Slavii je nicméně důležité, že si své nedostatky dobře uvědomovala. Alespoň ústy trenéra Jaroslava Šilhavého. Ten hned po utkání vystihl, kde se skrývaly největší problémy. Velká pasivita, přehnaná nervozita, moc velká hra na jistotu. Dobře ví, na čem pracovat do budoucna.

Slavia dostala v derby cennou lekci a výsledek pro ni nakonec nemůže být zklamáním. Pro příště budou Šilhavého svěřenci dobře vědět, že sám se neporazí nikdo, natož Sparta v nejsledovanějším zápase v Česku.

Letenští si zase dokázali, že hrát fotbal nezapomněli, a přestože nakonec o tři body přišli, může je to povzbudit do budoucna. Bude ale potřeba stoprocentní nasazení. Jako v derby.

Slavia - Sparta: Slavii šokoval Kadlec – napálil balon do brány a Sparta vede 1:0
Video se připravuje ...

Slavia - Sparta: Mingazov naskočil na Karavajeva, sudí Franěk mylně nařídil penaltu. Škoda srovnal na 1:1
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud