Tomáš Vrábel
3. září 2016 • 17:46

Červenka na Světovém poháru? Má poslední šanci, jak zbourat kontroverzi

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

To jméno dráždí. I poté, co v minulé sezoně uhranul extraligu. Roman Červenka nahradil nedoléčeného Davida Krejčího v nominaci pro Světový pohár, dostal přednost před Jiřím Hudlerem z několika důvodů. I v tomto případě jeho osoba vzbudila rozporuplné reakce. V Torontu bude mít poslední šanci, jak kritiky utišit a ukázat, že je lepším hráčem, než jak ho titulují.



Hudler je stabilním hráčem NHL, získal další solidní smlouvu (2 miliony dolarů na rok) v solidním klubu (Dallas). Přesto před ním dostal přednost na seznamu náhradníků „milovník evropského hokeje“ Červenka.

To proto, že je: v sestavě je variabilnější, zato s Hudlerem čeští trenéři ani ti z NHL nepočítají na pozici centra, ten se navíc v reprezentaci dosud příliš nezaskvěl, a hlavně je v jiné fázi přípravy. Červenka už má za sebou zápasy Ligy mistrů a příští týden jeho Fribourgu startuje sezona.

Na druhou stranu Červenka není ideálem.

Rovněž excelentně nebruslí, jeho přístup ne vždy byl příkladný. NHL regulérně vzdal předčasně, odmítl bojovat o svůj sen a zvolil pohodlí v KHL, ovšem i v Petrohradu se mu prostředí zanedlohouho znelíbilo. I v minulém ročníku v Chomutově býval svůj, gesta nespokojenosti nebyla v určité fázi výjimečná. Na druhou stranu v důležitých chvílích zastal roli skutečného lídra nejen na ledě.

Od Jandače a spol. ale dostal neuvěřitelnou šanci. Může dokázat, že na NHL má, pokud se prosadí v obrovské konkurenci na Světovém poháru. Bude muset přijmout i menší roli, než kterou doteď pokaždé měl.

Sám přiznává, že na NHL nezanevřel, že v posledním koutečku duše pořád doufá. Je pravdou, že na nabídku ze zámoří pomýšlel i toto léto po sezoně v extralize. Se švýcarským Fribourgem měl dohodu, že by ho v případě zájmu uvolnil. I to byly chvíle, kdy se jeho kritici škodolibě křenili a v takový scénář nevěřili.

Platí, že Červenka je výjimečný hráč. Zatím to však dokázal jen na evropské scéně. Teď má poslední příležitost nálepku skvělého hráče nanejvýš do KHL odlepit.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud