Tomáš Vrábel
6. listopadu 2016 • 15:40

Došlo k pochopení Euro Hockey Tour. Mladí se učili

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká reprezentace skončila na turnaji Karjala druhá. Po dvou výhrách na závěr prohrála s Ruskem 0:3. Jistě, prohrát všechno by bylo nepříjemné, ale ještě víc než výsledky byla důležitější předvedená hra a složení týmu. 



Vladimír Růžička při svém působení u reprezentace zavedl nepsané pravidlo, že na první dvě akce Euro Hockey Tour bude povolávat právě mladší neokoukané tváře. Loni z této cesty Vladimír Vůjtek lehce ustoupil. Jedním z důkazů byla i podivná omluva Romana Červenky na prosincový Channel One Cup.

Z Růžičkova procesu vzešel třeba Dominik Simon , v minulé sezoně dostal ojedinělejší šanci Richard Jarůšek , a také se stává stabilnějším členem realizačního týmu. Nyní podobných Simonů a Jarůšků může vyrůst víc.

Na Karjale si skvěle vedl Hanzl, solidně Hyka, Lenc, Bulíř, Dietz, Pavelka i mladík Kämpf. Prostor dostala sedmička nováčku a další hráči, kteří nemají zkušenosti z národního týmu. Všichni se předvedli. Zkušenost je může posunout o kus dál.

Aktivní hokej národního týmu musel fanoušky bavit. Trenéry těšit, že dobře vybrali a jdou správnou cestou.

Koneckonců na stejnou myšlenku přistoupil i trenér Rusů Znarok. I on doma nechal největší hvězdy a do Helsinek vzal tým s věkovým průměrem 22 let. Žádný propad se nekonal, k lehkovážnému přístupu nedošlo, na turnaji zaválel.

A tudy vede cesta i pro český hokej. I v extralize se dá najít poklad, neobroušený diamant, který se může obrousit právě na Euro Hockey Tour. Přitom nyní navíc všichni rozjeli závod o olympijské hry, které se nejspíš budou konat bez osobností z NHL.

To jsou slušné vyhlídky.

Jandač donaha: Trenéry nechal nahlédnout do zákulisí SP
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud