11. února 2013 • 14:40

Návrat Baroše do Baníku se blíží: Přijdou góly, nebo pískot?

Autor: Václav Hanzlík
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podle nejčerstvějších informací je návrat Milana Baroše do Baníku Ostrava na spadnutí. Pokud k němu opravdu dojde (stát se ve fotbale může cokoli), co to bude znamenat pro český fotbal?



Velké lákadlo, to bez pochyby. Vítěz Ligy mistrů, někdejší hráč Liverpoolu a střelec národního týmu. Takový fotbalista je pro diváky samozřejmě velkou atrakcí, troufnu si tvrdit, že na jaře se na spoustě stadionů přijdou diváci podívat speciálně na Baroše.

Nemluvě o jeho popularitě v Ostravě. Pro fanoušky Baníku je modlou, na kterou se nesahá. Odmítl Spartu, během jara prý bude hrát zadarmo, chce pomoci milovanému klubu v těžkých časech, kdy jej čeká bitva o záchranu. To všechno z něj opravdového srdcaře, kterých už po českých trávnících moc neběhá.

Před prvním vykročením do tuzemské reality se ale musí připravit i na to, že ne všude ho budou vítat s otevřenou náručí. Stačí si vzpomenout na vztah Baroš - fanoušek během EURO. Pískání, nadávky, provokace. I to bohužel na tribuny patří. Útočník to zřejmě schytá hlavně při venkovních zápasech.

Další úskalí na něj číhá v přehnaných očekáváních. Každý si od něj slibuje kopici gólů. Jenže Baník není ofenzivní stroj (jako Galatasaray), jenž si vytváří v zápasech hodně šancí, navíc Baroš v Turecku poslední půl rok prakticky nekopal. A v boji o záchranu se na krásu prostě nehraje.

Jsem velmi zvědavý, jak si s tím Milan Baroš poradí. Přál bych mu, aby svou ostravskou misi zvládnul, dával góly a byl ozdobou Gambrinus ligy. Lehké to mít nebude.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud