Vladislav Šavrda
14. září 2020 • 18:05

Můj pohled na US Open: Muchová jde vysoko, Djokoviče bych nevyloučil

Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenis je zpátky, je potěšitelné, že se zase rozhoupal. Kdyby měli hráči jen trénovat a trénovat, byla by to pro ně katastrofa. Samozřejmě, zážitek Dominika Thiema i Naomi Ósakaové musí být po triumfu bez diváků na US Open ochuzený, nicméně pořád lepší něco než nic. Platí to pro ně i nás, fanoušky. Vždyť bez sportu bychom se bavili jen o tom, kolik nemocných přibylo a jestli smíme od druhého sedět metr, nebo dva.



Pozorněji jsem sledoval dámský turnaj a musím říct, že ženský tenis, co se týká razance, odvahy a agresivity hry zase postoupil kupředu. Když se podívám na některé hráčky, přijde mi, že dělají kulturistiku, jak mají chlapskou muskulaturu. Ať už je to Sakkariová, Sabalenková a mnohé další.

Hra je čím dál atletičtější a útočnější. Samozřejmě existuje pár obranářských nebo celodvorcových výjimek jako třeba Kája Muchová. Ta se mi hrozně líbí. Je povzbuzení pro ženský tenis, že funguje i něco jiného než strojová hra od základní čáry. I když někdy na to dotyčná doplatí, protože prostě zvítězí spolehlivost nad kreativitou, což mě mrzí. Cestu pro budoucnost ale vidím ve spojení obojího dohromady.

Spolehlivost v důležitých chvílích umocněná kreativním řešením. Rozhodně věřím, že Muchová může jít ve stopách třeba světové jedničky

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
3
Články odjinud


Články odjinud