Vladislav Šavrda
7. června 2022 • 12:15

Fenomén Nadal vše přebojuje, tráva bude milosrdná. Češky založily tradici

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Získat 14 titulů z Roland Garros? Fantastický počin. Být v šestatřiceti letech takhle fyzicky a mentálně na výši je neuvěřitelné. Vypadá to, že Rafael Nadal snad ani není z říše lidí. Tenhle tenista se stal obrovským fenoménem, který má práh bolesti posunutý dál než obyčejný člověk. Kvůli zraněné noze hrál celý turnaj pod injekcemi. Některé zápasy vypadaly, že mu docházejí síly, ale on to vždycky překonal.



Bavil jsem se s řadou lidí o zápase s Novakem Djokovičem, kdy se zdálo, že to Srb zvrátil a bude na kurtu kralovat. Ale za chvíli to bylo zase obráceně, Nadal to všechno přebojuje. Měl i těžký souboj s Félixem Auger-Aliassimem. To byl asi nejnáročnější zápas v turnaji. Všechno to přebojoval. Lehké finále bylo vyústěním dramatického postupu, který prožil.

Roli sehrálo i zranění Alexandera Zvereva. Vypadalo to, že jeho tenis by na Nadala mohl platit. V prvním setu Němec neproměnil čtyři setboly, z toho jeden geniálním způsobem odvrátil soupeř. Byl to zápas, který mohl být zlomový, ale historie se na to ptát nebude.

Nadalův přístup je profesionální se vším všudy a navíc je od přírody bojovník. Paříž je jeho druhý domov a antuka mu obrovsky vyhovuje. Zakolísal tam jen minimálně a málokrát. To, že by tady skončil kariéru, by bylo i možné.

Tráva pro jeho tělo bude ještě milosrdná, ale americké betony? Musel by si dát do té doby odpočinek a tělo absolutně do pořádku. Pak by byl schopný vyhrát i US Open, o tom nepochybuji, ale musí být zdravotně v pořádku.

Osmnáctiletý Carlos Alcaraz je mimořádně tělesně vyspělý, hraje tenis na špičkové světové úrovni. Absolvoval hodně akcí po sobě a roli sehrála i únava. Se Zverevem sehrál absolutně jedinečný zápas. Že bude Alcaraz v brzké budoucnosti usilovat o první místo na světě, o tom jsem přesvědčený. V jeho věku je člověk psychicky fit, fyzicky nadupaný, těší se na úspěchy. Mladý Španěl hraje pestře, do pánského tenisu vnesl opravdu kvalitní stopbal, který platí a vyhrává mu v některých momentech zápasy. O Alcarazův osud se opravdu nebojím.

Novak Djokovič může být trochu poznamenaný

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud