Zdeněk Janda
5. dubna 2017 • 22:08

Zranitelní Tygři už nedominují. Jaké teď budou mít dny?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mohou opět vyhrát. To ano. Titul může patřit jim. Znovu. Ale už teď je jasné, že hokejový Liberec nechrlí takovou sílu jako loni. Dominance zmizela, semifinálová série s Chomutovem budiž důkazem.



Loni se liberecký kolos dostával do úzkých při slastné cestě za titulem výjimečně. Vlastně jen chvilinku při finále se Spartou. Jinak rozséval strach. Teď je ale jiná situace. Už ve čtvrtfinále s Plzní měli Tygři období, kdy se dostali do úzkých.

Báli se o výsledek. Bylo na nich vidět, že jsou zranitelní. Teď s Piráty je to podobné. Po dvou domácích výhrách přišel výpadek. Útlum. Kouč Filip Pešán se oprávněně zlobil. Jsou zápasy, po nichž si člověk řekne: Na ten Liberec nikdo nemá!

Ale jsou i zápasy, kdy si řeknete: Co se to s nimi děje?

Během základní části dokázali týmovým pojetím nahradit klíčovou dvojku Řepík – Birner, hlavní strůjce loňského zlata. Síla se rozprostřela mezi více hráčů. Ovšem teď lídři chybějí. Nebo nejsou tolik znát. Každopádně ne tolik, jak by byla potřeba.

Chomutov je naopak má. Hlavně úderníka Michala Vondrku, o němž kouč Pešán trefně prohlásil: „Porazil nás sám.“ Teď by někoho takového taky potřeboval.

Pořád je Liberec v mých očích hlavních favoritem play off. Stačí, aby se vrátil ke svojí hře. Když má den, umí všechno. Udeřit, bránit, měnit tempo. Když ne, je zranitelný. Teď jde o to, jaké dny bude mít ve zbývajících zápasech semifinále.

Jestli špatné, je s ním amen. Chomutov je natolik silný, že toho dokáže využít. I s ním se musí počítat. Dvě zasloužené a vydržené výhry ho napumpovaly sebevědomím.

Pár vteřin před koncem se do sebe bez rukavic pustili Michal Poletín a Lukáš Vantuch
Pár vteřin před koncem se do sebe bez rukavic pustili Michal Poletín a Lukáš Vantuch

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud