Zdeněk Janda
8. února 2020 • 16:23

Flek si říká o flek v reprezentaci. Je to i chvála pro extraligu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zlatá generace vozila tituly odjinud. Hrát v Praze, zvítězíme taky, věří Reichel
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ten hráč vám nemohl uniknout. Jezdil jak motorová myš. Dopředu, dozadu. Soupeře bodal jako žihadlo. Jakub Flek. Útočník, který v sedmadvaceti letech poprvé poznává, jak chutná reprezentace. Zatím odehrál dva zápasy. A dá se říct: chutná mu náramně!



Hned první střídání v minulém utkání se Švédy ho muselo povzbudit. Žádné ustrašené odpalování puků. Ale s parťáky ze čtvrté formace dokázali soupeře motat. V premiérovém reprezentačním zápase si dokonce připsal bod za asistenci. To když přihrál Davidovi Šťastnému , který si před brankářem počínal mazácky.

V sobotu proti Finům už se Flek posunul do třetí formace. Opět byl vidět. Vynikal bruslením, pohybem. Co ten toho najezdí! Byl na ledě i na úplném konci druhé části. Měl toho očividně dost. Očima hledal střídačku, ale pak ještě z arzenálu vymáčkl poslední zbytky sil, dobruslil soupeře a pak celý udýchaný usedl. Uf. Zvládl to.

V národním týmu byl dlouho opomíjený. Kouč Miloš Říha ho chtěl vzít už na předešlé turnaje, ovšem postavou menší útočník se vždycky zranil. Jaký to pech. Říha mu i napotřetí dal důvěru. Dobře udělal. Flek si jasně říká o stálý flek.

Jakub Flek naskočil proti Finsku do svého druhého reprezentačního zápasu
Jakub Flek naskočil proti Finsku do svého druhého reprezentačního zápasu

Skvěle prezentuje svůj dlouholetý oddíl. Karlovy Vary, které dokážou hráče vychovat. A co to vlastně vypovídá o extralize? Byla to právě čtvrtá formace, která ve čtvrtek proti Švédům dlouho patřila k nejlepším. Vedle Fleka to byli Radim Zohorna (Mladá Boleslav) a David Šťastný (také Mladá Boleslav).

Kouč Miloš Říha v téhle souvislosti mluvil o tom, že to vypadá, že úroveň elitní české ligy stoupá. V minulém ročníku, kdy se žezla ujal, do ní spíše kopal. Teď už volí mírnější slova. Vyzdvihuje, že v době, kdy vrcholí boje o play off, se kvalita zvedá.

I on vidí, že dokáže vyprodukovat hráče, na které je spolehnutí. I v reprezentaci. Flek je toho jasným důkazem. Proti Finům nepropadl ani další nováček, zlínský Jan Dufek.

Takže i když extraliga nedodala svoje skvosty v čele se střeleckým zabijákem Milanem Gulašem , pořád má co nabídnout. I reprezentaci. Jen je potřeba hráčům dávat prostor.

Góly

Domácí: 10:00. Karjalainen

Hosté: 03:53. Horák, 39:54. T. Zohorna, 58:54. H. Zohorna

Sestavy

Domácí: Lehtinen (Tuohimaa) – Melart, Koivisto, Salo, O. Manninen, Parikka, Honka, Seppälä, Näkyvä – Ju. Nättinen, Lehterä, Pulkkinen – Junttila, Ruotsalainen, Karjalainen – J. Mustonen, Ilomäki, Puljujärvi – Innala, J. Lajunen, A. Mustonen.

Hosté: Furch (Will) – Jeřábek, Šulák, J. Krejčík, Košťálek, Němeček, D. Sklenička, D. Musil, Klok – Zaťovič, Jan Kovář, Řepík – R. Zohorna, T. Zohorna, H. Zohorna – Flek, Horák, Hyka – Šťastný, M. Kovařčík, Dufek – Rousek.

Rozhodčí

Öhlud, Björk – Persson, Jonsson

Stadion

Ericsson Globe (Stockholm)

Návštěva

3769 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud