5. března 2015 • 21:12

FOTO: Slavnostní zahájení HME v Praze obstaraly i legendy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zhruba hodinový ceremoniál zahájil v pražské O2 areně halové mistrovství Evropy v atletice. Slavnostní úvod šampionátu byl přehlídkou úspěchů tuzemské atletiky zabalených do tanečních a exhibičních vystoupení. Česká republika akci podobného charakteru hostí po 37 letech.



Režisér ceremoniálu Michael Čech připravil show se 70 účinkujícími, kterou moderoval Libor Bouček . Ten hned v jeho úvodu připomněl, že česká, potažmo československá atletika získala v historii 99 medailí z halových evropských šampionátů. "A těšíme se na tu jubilejní," prohlásil Bouček.

Ceremoniál začal výjevem z antického stvoření královny sportu, zástupci 49 výprav se na ovál v hale nedostali, ale za zvuků Vltavy Bedřicha Smetany je představil hlasatel. Na dráhu se k rozhovoru dostaly také legendy české atletiky Jarmila Kratochvílová, Tomáš Dvořák, Barbora Špotáková i osminásobná halová mistryně Evropy a světová halová rekordmanka Helena Fibingerová .

Zahajovací ceremoniál HME v pražské O2 Areně
Zahajovací ceremoniál HME v pražské O2 Areně

Slavnostní projevy přednesli předseda organizačního výboru a šéf Českého atletického svazu Libor Varhaník, šéf evropské atletiky Hansjörg Wirz a tuzemský ministr školství mládeže a tělovýchovy Marcel Chládek.

"Věřím, že tohle bude úspěšný šampionát. Vybavuji si mistrovství Evropy v roce 1978 v Praze a jsem přesvědčen, že česká atletická rodina, která má mnoho vynikajících sportovců, nám připraví skvělé zážitky," řekl Wirz, pro nějž je pražský šampionát poslední v roli předsedy evropské atletiky. "Z toho důvodu bude Praha navždy zapsána v mém srdci," uvedl.

Na závěr ceremoniálu zazpívala státní hymnu muzikálová herečka Monika Absolonová .

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud