13. srpna 2018 • 04:40

Totálně krvavá šampionka. Vítězka maratonu porazila nejen soupeřky

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle nebylo MMA, tohle byl ženský maraton na mistrovství Evropy. Volha Mazuronaková z Běloruska během něj porazila všechny soupeřky včetně bronzové Češky Evy Vrabcové Nývltové, ale také vážné zdravotní problémy. Hned na začátku trati bojovala také s výrazným krvácením z nosu.



Vše se odehrálo v úvodu závodu. Mazuronaková se usadila ve vedoucí skupině, jenže po půl hodině náhle začala z jejího nosu téct krev. Snímky, které pořídili na trati fotografové, vypadají hrozivě. Jako by páté nejlepší závodnici z olympijského maratonu v Riu někdo pomaloval obličej rudě.

„Je to velmi nezvyklé. Nikdy jsem nic podobného neviděla, obzvlášť takhle v úvodu závodu,“ řekla v přenosu BBC držitelka světového rekordu v maratonu Paula Radcliffová.

Také Vrabcová Nývltová se divila, co se kolem její soupeřky děje. „Viděla jsem, že jí podávají nějaké kapičky. Ale spíš jsem si říkala: Ty jo, kam až to ti Bělorusové dotáhnou, to už je trošku moc. Netušila jsem, že se jí něco stalo.“

Na jedné z občerstvovacích stanic nakonec Mazuronaková dokázala obličej očistit vodou, ale problémům nebyl konec. Pár stovek před cílem málem špatně odbočila. Jenže tenhle příběh měl nakonec zlatý happy end.

Volha Mazuronaková na trati maratonu bojovala s masivním krvácením z nosu
Volha Mazuronaková na trati maratonu bojovala s masivním krvácením z nosu

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud