18. března 2013 • 16:14

Kladivářka dostala cenu. Málem přišla o medaili, ale nezlobila se na sudí

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kladivářka Betty Heidlerová dostala v Německu cenu fair play za to, že při olympijských hrách v Londýně byla hodná na rozhodčí při řešení protestu, který rozhodoval o její medaili. Kvůli chybě softwaru tehdy získala bronz až s několikahodinovým odstupem, v původních výsledcích figurovala na osmém místě.



Heidlerová skončila třetí výkonem 77,12, který elektronický měřící systém nedokázal k jejímu jménu přiřadit, protože pokus vyhodnotil jako chybu rozhodčího.

Němka totiž na úvod páté série trefila na centimetr přesně vzdálenost, do které bezprostředně před ní na závěr čtvrtého kola pokusů hodila kladivo vedoucí Ruska Taťjana Lysenková. S prodlevou byl Heidlerové připsán výkon 72,34, který už přitom patřil další závodnici.

Ocenění fair play od svazu německých sportovních novinářů dostala Heidlerová za to, že "při následných protestech nejenže zůstala tiše, ale dokonce rozhodčí omlouvala".

"Všichni tam byli hrozně milí. Až mi jich bylo líto," řekla tehdy světová rekordmanka. Den poté i poděkovala rozhodčím za to, že umožnili výkon zanést do výsledkové listiny.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud