Květoslav Šimek
9. dubna 2013 • 13:15

Pistorius na Zlaté tretře nepoběží, kvůli podezření z vraždy mu řekli NE

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Oscar Pistorius na Zlaté tretře Ostrava (27. června) nepoběží. Organizátoři 52. ročníku se shodli na tom, že běžce obviněného z vraždy přítelkyně Reevy Steenkampové zvát do Ostravy nebudou.



„Rozhodli jsme se, že s ohledem na to, co se stalo, Pistorius na Zlaté tretře startovat nebude,“ potvrdil manažer mítinku Alfonz Juck. „Rozhodli jsme se to uzavřít. V rámci celého organizačního týmu Zlaté tretry to bylo rozhodnutí jednoznačné, víc to komentovat nebudeme.“

Jihoafrický atlet Pistorius startoval v Ostravě už dvakrát v posledních dvou letech. Organizátoři s ním byli domluvení i pro letošní ročník. Po zvážení všech pro a proti se ovšem rozhodli pozvání zrušit.

Pistorius v únoru ve svém domě zastřelil svou přítelkyni Reevu Steenkampovou. V současné době je propuštěn na kauci a čeká na soud. Jeho právníci mu však vymohli zmírnění podmínek kauce. Může vycestovat do zahraničí a teoreticky i závodit.

Sám běžec sice hned po obvinění zrušil všechny domluvené starty, ovšem po zmírnění podmínek kauce by závodit mohl. A podle jeho manažera Peeta van Zyla by o něj byl na mítincích zájem.

„Od několika ředitelů mítinků jsem dostal podporu,“ poznamenal Van Zyl pro BBC Radio 5. „Až přijde čas, jsem si jistý, že tady budou lidi, kteří budou chtít, aby Oscar běžel na jejich dráze. On je ale jediný, kdo může určit, jestli a kdy bude připraven trénovat a vrátit se k závodům.“

Na Zlaté tretře ovšem Pistorius závodit nebude.

V Ostravě se naopak představí olympijský vítěz ve skoku o tyči Francouz Renaud Lavillenie či další zlatý muž z Londýna čtyřstovkař Kirani James.

Po čtyřdenním soudním slyšení se Oscar Pistorius dostal opět na svobodu. Ovšem jen do začátku června.
Po čtyřdenním soudním slyšení se Oscar Pistorius dostal opět na svobodu. Ovšem jen do začátku června.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud