12. září 2014 • 17:55

Pistorius je volný?! Já za facku seděl 10 dní, štve rebela Bartona

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

U soudu už nevzlykal jako den předtím, krátce se objal před zraky ostatních se svým otcem a nakonec odešel domů bez pout na kauci. Známý běžec s protézami Oscar Pistorius přestál klíčový den svého procesu. V něm byl uznán vinným ze zabití své přítelkyně Reevy Steenkampové z nedbalosti a na trest si musí měsíc počkat. Je však možné, že se do vězení vůbec nepodívá a dokonce dostane šanci obnovit svoji sportovní kariéru.



Podle jihoafrického práva mu za takový čin hrozí až 15 let vězení. Jenže nejnižší hranice není stanovena a tak je možné, že místo pobytu za mřížemi dostane jen podmíněný trest, pokutu, či veřejné práce. „Můj vnitřní pocit je, že skončí bez trestu odnětí svobody. Nemyslím si, že půjde do vězení,“ uvedl pro stanici Sky News expert na jihoafrické právo Llewellyn Curlewis.

Údiv nad tím, že Pistorius je kvůli kauci stále na svobodě, vyjádřil třeba kontroverzní anglický fotbalista Joey Barton. „Pistorius má kauci? Já jsem profackoval pár teenagerů a dostal jsem deset dní. A on sejmul svojí přítelkyní s bouchačkou a dostane kauci?“ připomněl záložník Queen´s Park Rangers na svém twitterovém účtu jeden ze svých mnoha konfliktů.

Podobně to viděl jeho spoluhráč Rio Ferdinand. „Ve Velké Británii by tahle kauza byla vyřešená už dávno a ve vězení by už byl doma,“ napsal bývalý kapitán Manchesteru United.

Pistorius si však může pro sebe malovat mnohem světlejší budoucnost. Mezinárodní paralympijský výbor mu dokonce dal zelenou, aby se vrátil zpátky na atletické ovály. „Oscar toho pro nás udělal hodně a stal se inspirací pro miliony lidí. Pokud si bude přát znovu závodit, nebudeme tomu bránit,“ prohlásil předseda Mezinárodního paralympijského výboru Craig Spence.

Oscar Pistorius v soudní síni
Oscar Pistorius v soudní síni

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud