20. května 2016 • 21:27

Fenomén Bolt si Zlatou tretru užil: Ale první půlka byla ode mě lenivá

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Usain Bolt na Zlaté tretře časem 9,98 sekundy na stovce neoslnil, chtěl běžet o něco rychleji. Přesvědčil se tak, že ještě musí hodně pracovat, aby se letos v Riu de Janeiro mohl radovat ze třetího olympijského vítězství v řadě. Jamajský fenomén přesto ostravské publikum bavil a závod si užil. Pokud to půjde, chce přijet na devátý start v Ostravě opět v příštím roce, který by mohl být posledním v jeho kariéře.



Na plochu stadionu při představování hvězd přišel ve světle modrém tričku. Usedl do veterána a objel jako jediný dvě čestná kolečka. Přivítal se s diváky, kvůli nimž do Ostravy rád jezdí, zamával svým rodičům na tribuně, třebaže ceremoniál zasáhl do jeho rozcvičení a přípravy na samotný na závod.

Před startem si dával prst na pusu a vyzýval diváky, aby utichli. Zakrýval si oči, a když hlasatel vyslovil jeho jméno, zblízka se podíval do kamery. A v jeho očích bylo patrné soustředění, na teatrální a exhibicionistická gesta nedošlo.

Startovní reakci měl tentokrát třetí nejrychlejší. "Ale pak ten přechod do rychlosti, to nebylo vůbec ono," komentoval závod. Hned po proběhnutí cílem se viditelně zamračil, výkon 9,99 sekundy na světelné tabuli ho nepotěšil, byť oficiální čas se ještě o setinu zlepšil. "Reakce v pohodě, ale první polovina trati byla pomalá, taková lenivá," kritizoval se.

Usain Bolt mává fanouškům při slavnostním defilé hvězd na Zlaté tretře
Usain Bolt mává fanouškům při slavnostním defilé hvězd na Zlaté tretře

Rozběhl se až v druhé části trati, kdy soupeřům tradičně utekl. "Pak to už šlo, ale na začátku to bylo špatné. Ten přechod od startu do první poloviny tratě musím hodně zlepšit," řekl.

O jeho startu v Ostravě se pár dní před mítinkem spekulovalo. Při prvním závodě na Kajmanských Ostrovech (10,05) totiž cítil stehenní sval. Navštívil doktora, který ho ujistil, že v Ostravě může běžet. I proto byl dnes rád, že zůstal zdravý.

"Svaly dnes byly dobré, proto jsem šel k tomu doktorovi, abych měl jistotu. Cítím se dobře, dneska nebyl žádný problém, celé to bylo v pohodě," ujistil, ale hned zopakoval. "Nejsem úplně spokojený."

Do olympijských her zbývají více než dva měsíce a Bolt prý začne na formě pracovat hned po návratu na Jamajku. "Je ještě docela dost času, abych se na olympiádu připravil. Možná potřebuju trochu víc závodů," přemítal. "Je to důležitá sezona, je to rok, kdy chci být na vrcholu kariéry," dodal.

Bolt v Praze startoval dětské závody a dostal raketu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud