19. června 2016 • 21:57

Šťastná Špotáková po rekordním hodu: Zlomená noha je už historie

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Soupeřky Barbory Špotákové se už zase musí bát. Světová rekordmanka v hodu oštěpem se dokázala vrátit po zlomenině nohy a vůbec se na ní neprojevuje, že tři měsíce neběhala. Na mistrovství republiky v Táboře se dnes dostala do čela světových tabulek hodem dlouhým 66,78 metru a pasovala se do role favoritky mistrovství Evropy v Amsterodamu a her v Riu, kde může útočit na třetí olympijské zlato za sebou.



Špotáková hodila letošní maximum hned prvním pokusem, pak už se nezlepšila, i když v páté sérii přehodila ještě 63 metrů. "Zlomená noha je historie. Vůbec o ní nevím, můžu tomu věřit," uvedla.

Před dnešní soutěží měla jediný trénink, při kterém letos házela z celého rozběhu. "Přitom mi to moc nelítalo, ale trochu jsem si před závody odpočinula a bylo to vidět. Až se to trochu vyháže, bude to ještě lepší."

Její soupeřky tak se Špotákovou opět musejí počítat. "Já myslím, že viděly rezervy, když jsem v Římě házela z chůze," připomněla Špotáková Diamantovou ligu před měsícem. "Takže holky asi tuší, nejsou úplně hloupý," uvedla oštěpařka.

Špotáková znovu válí! V Táboře hodila 66,87 metru a vede světové tabulky
Video se připravuje ...

V posledních dnech se často dívala na hody svého bývalého trenéra Jana Železného, který oslavil padesátiny. "Možná to bylo i tím," pousmála se. V minulosti z jeho techniky hodně okoukala. "Dost jsem to študovala, je to možné. Už jsem dlouho nezažila ten pocit, jak oštěp opustí ruku a letí jako zamlada," prohlásila.

Domácí šampionát si užila. Na stadionu byla dobrá atmosféra a soutěži neuškodila ani skutečnost, že oštěpařky se křížily v sektoru s tyčkařkami. Špotáková dokonce jednu z tyčkařek ošetřovala, když jí tekla krev z nosu. "To křížení nikomu nevadilo, pomáhaly jsme si," uvedla.

Nyní ji čeká obhajoba zlaté medaile na ME i v Riu. Na kontinentální šampionát v Amsterodamu ale nemyslí. "Cíl je Rio. Na ME si pojedu zkusit systém kvalifikace a finále. Samozřejmě, vždycky chci vyhrát, ale není to letos to úplně hlavní," řekla.

V Amsterodamu jí bude už 35 let. "Taky jsem dneska třetí pokus vynechala. Říkala jsem to paní rozhodčí, že jsem hrozně stará, že jsem unavená a musím vynechávat, tak se smála," líčila Špotáková se smíchem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud