20. prosince 2016 • 12:30

Další hvězda pro Zlatou tretru: oštěpař z města, kde psal Železný historii

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Atletický mítink Zlatá tretra Ostrava (28. června 2017) hlásí další hvězdu. V souboji s elitními oštěpaři ze skupiny Jana Železného změří síly olympijský vítěz z Ria - pětadvacetiletý německý oštěpař Thomas Röhler. Symbolické je, že Röhler žije a trénuje ve městě Jena, kde Jan Železný před dvaceti lety hodil stále platný světový rekord (98,48 metrů).



Röhler zatím na Zlaté tretře závodil dvakrát. V roce 2015 byl druhý, letos oštěpařkou bitvu na Městském stadionu v Ostravě-Vítkovicích vyhrál (87,37 metrů). Tehdy to byl výkon roku a německý oštěpař pak zazářil i na olympiádě v Riu. Bral zlato před Yegem (Keňa) a Walcottem (Trinidad a Tobago).

„Na Ostravu má skvělé vzpomínky, rád se na tento mítink vrací,“ říká manažer Alfons Juck. „Po olympijském vítězi Christianu Taylorovi je to další zlatý medailista z Ria a motivace pro fanoušky zakoupit ještě před Vánocemi vstupenky jako dárek.“

Lístky na prestižní mítink se začaly prodávat prvního prosince prostřednictvím sítě Ticket-Art (https://vstupenky.ticket-art.cz/). V porovnání s loňským rokem už se jich v této chvíli prodalo o tisíc víc.

Röhler by měl v Ostravě měřit síly s kompletní skupinou Jana Železného. Vítězslav Veselý, Jakub Vadlejch, Petr Frydrych a Jaroslav Jílek právě dokončili soustředění na Kanárských ostrovech.

Oznámené hvězdy Zlaté tretry Ostrava 2017

Thomas Röhler - oštěp

Christian Taylor - trojskok

Jiřina Ptáčníková - tyčka

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud