16. dubna 2018 • 20:21

Senzace v Bostonu. Slavný maraton v dešti vyhrál japonský úředník

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Birmančevič: Nejlepší hráč ligy. Ukazuje cestu pro velké transfery do Česka
Speciální Sport Magazín před MS v hokeji: program, soupisky i rozhovor s Rulíkem
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bostonský maraton v deštivém a chladném počasí vyhráli Američanka Desiree Lindenová a Japonec Juki Kawauči. Oba využili drsných podmínek a předčili africké běžce, kteří slavnému závodu dominovali v předchozích letech. Kawauči dosáhl největšího úspěchu v běžecké kariéře, které se věnuje jako amatér. Jednatřicetiletý japonský úředník, jenž byl loni šestý v maratonu v Praze, vyhrál za 2:15:58.



"Takovéhle počasí bylo pro závod ideální," pochvaloval si Kawauči, který letos běžel už čtvrtý maraton a opět vyhrál. Za život zvládl absolvovat už přes 70 maratonů a pracuje na svém cíli - před olympiádou v Tokiu mít na kontě 100 závodů pod 2:20 hodiny. Jeho osobní rekord má hodnotu 2:08:14.

V závěrečných kilometrech dnes předstihl obhájce vítězství Geoffreyho Kiruie z Keni a stal se prvním japonským vítězem Bostonského maratonu od roku 1987. Kirui za ním nakonec zaostal téměř o dvě a půl minuty.

Lindenová se stala první americkou vítězkou závodu po 33 letech. Také ona zaznamenala životní úspěch, doběhla si pro něj ve větrovce a rukavicích.

"Nemám slov. Jsem z toho celá pryč," uvedla čtyřiatřicetiletá účastnice dvou olympiád, která skončila v roce 2011 v nejstarším maratonském závodě na světě druhá. Dnes vyhrála v čase 2:39:54, což byl nejpomalejší čas vítězky za uplynulých 40 let.

Druhá skončila s velkou ztrátou další Američanka Sarah Sellersová za 2:44:05. Třetí místo obsadila Kanaďanka Krista Ducheneová.

Bostonský maraton v deštivém a chladném počasí vyhráli Američanka Desiree Lindenová a Japonec Juki Kawauči
Bostonský maraton v deštivém a chladném počasí vyhráli Američanka Desiree Lindenová a Japonec Juki Kawauči

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud