24. listopadu 2020 • 10:00

Cousins podepsal smlouvu s Houstonem. U Lakers bez zápasu, ale s prstenem?

Autor: mas, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pivot DeMarcus Cousins se po vynechání sezony vrátí do NBA v dresu Houstonu. Uplynulý ročník působil u vítěze soutěže Los Angeles Lakers, za který neodehrál vinou vážného zranění kolena ani jedno utkání. I přesto by podle spoluhráčů měl dostat prsten pro vítěze nejslavnější basketbalové ligy světa. V roce 2019 přitom odehrál celé finále. S hvězdnými spoluhráči v dresu Golden State Warriors však prohráli s Torontem Raptors.



„Jsem vděčný za tu příležitost a těším se na to, co mě čeká,“ řekl třicetiletý Cousins k novému angažmá u Houstonu Rockets televizní stanici ESPN.

Kvůli jeho zdravotním problémům z minulých let nejde o garantovaný kontrakt a délka smlouvy činí pouze jeden rok.

Poslední zápas odehrál 208 centimetrů vysoký pivot ve finále NBA v roce 2019. Po boku hvězdných spoluhráčů Stephena Curryho, Klaye Thompsona a Kevina Duranta však nestačil na Toronto Raptors, kteří slavili první titul kanadského týmu v historii. 

Následně olympijský vítěz z Ria de Janeiro a mistr světa z roku 2014 přišel o celou minulou sezonu poté, co si loni v srpnu v přípravě přetrhl přední zkřížený vaz v levém koleně. Musel kvůli tomu oželet angažmá v Los Angeles Lakers, s kterými předtím uzavřel roční smlouvu. Kalifornský klub nakonec slavil v minulém ročníku titul.

Cousins sice za Lakers neodehrál jediný zápas, ale podle jeho bývalých spoluhráčů by měl prsten pro vítěze NBA dostat. Otázkou však zůstává, zda o něj bez herního příspěvku stojí.

Před působením u Lakers měl Cousins dlouhou pauzu kvůli přetržené achilovce z ledna 2018, kdy oblékal dres New Orleans. Čtyřnásobný účastník Utkání hvězd hrál v minulosti také za Sacramento.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud